Etichete

, , , , ,

Ştiţi de ce are carnea de porc provenită din Irlanda dioxină?

Ştiţi cum a votat Irlanda la referendumul pentru adoptarea Tratatului Constituţional?

Ştiţi că Irlanda va repeta acest referendum curând?

Ziarul Ziua, 13 iunie 2008

Irlandezii au respins vineri prin referendum Tratatul european, care era destinat să reformeze instituţiile UE, permiţand funcţionarea acesteia cu 27 de membri, potrivit rezultatelor definitive, anunţate de televiziunea publică RTE, relatează AFP, preluat de NewsIn.

Irlanda va organiza un nou referendum pentru adoptarea Tratatului de la Lisabona

de E.M. HotNews.ro
Joi, 11 decembrie 2008, 17:33 Ultima ora

Irlanda este dispusa sa organizeze un al doilea referendum pentru adoptarea Tratatului de la Lisabona. In schimbul unor garantii, guvernul de la Belfast ar putea accepta un compromis, informeaza bbc.co.uk. Negocierile au fost initiate joi, la Consiliul European de la Bruxelles.

Daca cel de-al doilea referendum va decide ratificarea tratatului, presedintia franceza a Uniunii Europene promite ca Irlanda isi va putea pastra comisarul european. De asemenea, trebuie sa garanteze ca nu se va interveni in politica irlandeza a avorturilor, neutralitatii si a regimului de impozite si taxe.

De cand votantii au respins adoptarea lui in iunie, tratatul parea sa aiba o soarta incerta, atata timp cat Irlanda este singura tara europeana obligata prin Constitutie sa organizeze un referendum pentru ratificare. In proiectul de compromis, Irlanda isi ia angajamentul „sa obtina ratificarea inainte de finalul mandatului actualei Comisii”, care va surveni la 1 noiembrie 2009.

Reclame