Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

S-au petrecut multe evenimente, unele în blogosferă, altele, colaterale ei, în ultima vreme. Concursul „Premiile Fără canguri„, un concurs de popularitate iniţiat de scriitoarea Lucia Verona, l-a desemnat câştigător pe Mosche&Mordechai, care a întrunit sufragiile bloggerilor votanţi. Nu-i mai menţionez pe ceilalţi, cei interesaţi au intrat, probabil, pe Blog ca să fiu trendy, să-şi vadă nemurită opera.

Un alt eveniment al blogosferei s-a petrecut la Oradea, unde Tritonica piteşteancă Oana Stoica Mujea, o tânără scriitoare de romane dark fantasy, a lansat, împreună cu Bogdan Hrib (managerul Editurii Tritonic), Războiul Reginelor (autor: Oana Stoica Mujea) şi Blestemul manuscrisului (autor: Bogdan Hrib). Din relatările celor prezenţi, lansarea a fost un succes, toate Reginele şi Blestemele au dispărut din raft.

În timp ce bloggerii îl votau la toate tastaturile la care aveau acces, ignorând cu bună ştiinţă şi cu detaşare toate această agitaţie, ca un lord din literatura anglicană, Moshe&Mordechai s-a suit în Dealul Clujului. Ori s-a deplasat pentru consilierea jefuitorilor băncii, ori pune la cale vreun alt hold up la vreo librărie de carte, cert este că Mordechai a devenit, nu ştim din ce motiv, îmblânzit şi liric. Punem lirismul pe seama uriaşului sârb, „sârbului fenomenal” cu inimă de aur, Mille. La întâlnirea de taină s-au prezentat Andrei Crivăţ, cel care ne ştie codurile numerice personale tuturor, blândul şi chibzuitul Adi Hădean, şi Groparu, „care nu-i normal” – am citat din clasici.

În paralel, Corina Creţu, cel mai politician dintre bloggeri, împreună cu novicea într-ale dashboardului, Daciana Sârbu, îi trimit, în calitate de parlamentari europeni, un memoriu premierului Berlusconi şi primarului Maroni, pentru curmarea diabolizării românilor prezenţi cu acte-n regulă în Peninsulă. Românilor sau rromilor? Cine mai ştie? Marţi la orele 20, Euronews-ul a fost tricolor. Tricolor, pentru că celor două distinse doamne, Corina Creţu şi Daciana Sârbu, li s-a alăturat Marie-Jeanne Marinescu, în chestiunea abordării acestei spinoase probleme a campaniei mediatice împotriva românilor operată de autorităţile italiene şi de o parte consistentă a mijloacelor mass media.

Chinezu lansează la Baia Mare o publicaţie sportivă, sportlocal, cu distribuire în 41 de judeţe, în limba română desigur – am intrat să mă uit să fiu sigură – la cât umor are ar fi în stare să publice ştirile în chineză să aibă ce citi şi amărâţii traşi pe sfoară care stau în corturi în faţa Ambasadei Chinei din Bucureşti.

********************************************************************

Cam acesta a fost „ritualul” meu de lectură din aceste zile, la care aş putea adăuga site-urile ziarelor pe care le frecventez zilnic şi câteva bloguri culturale, la care o să mă refer pe larg în altă postare, pentru ca acest articol să nu fie redundant.

În timp ce noi o facem pe esteţii subtili sau pe indignaţii sau pe indiferenţii, Sibilla şi-a dat demisia, după ce a primit cea de-a 12 Citaţie într-o comisie de disciplină fantomă, în care, colegii ei o judecă pentru că ar scrie pe blog ceva ce „gâghilă în mod neplăcut urechile” cuiva… Cine nu tace, plăteşte preţul tăcerii celorlalţi.