Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

gpfbrussels2009-eventpostcardfen

Astăzi, începe, la Bruxelles, forumul Global Progressive.

Global Progressive Forum este o  iniţiativă comună  a Partidului Socialiştilor Europeni, a grupului politic din Parlamentul European şi a Internaţionalei Socialiste. A înflorit sau a luat amploare odată cu Forumul Social Mondial care a avut loc în ianuarie 2001 la Porto Alegre, în Brazilia. GPF îşi propune să reunească multitudinea popoarelor din Africa, Europa, Asia, Orientul Mijlociu India şi america Latină pentru a discuta şi a propune soluţii  de reducere a efectelor nefaste ale globalizării, efecte cu impact şi în ţările dezvoltate (dăm exemplul Italiei care se confruntă cu un val de emigranţi „nedoriţi” – rromii) dar şi ţările în curs de dezvoltare sau sărace.

Invitaţii sunt unii de marcă, oameni care au jalonat prin gândirea şi deciziile lor evoluţia socială, politică, economică, a Europei şi a lumii.

Printre ei, în măsura în care vă uitaţi la Euronews, îi veţi vedea pe Bill Clinton (căruia Corina Creţu a reuşit, în calitate de jurnalist, să-i ia un interviu când preşedintele a vizitat România), Joseph Stiglitz – consilier al preşedintelui Barack Obama, Vandana Shiva, Pascal Lamy, Howard Dean, Dominique Strauss-Kahn, Lionel Jospin, Joseph Borell, Poul Nyrup Rasmussen – preşedintele Partidului Socialist European,  pe care unii îl văd drept viitor preşedinte al Comisiei Europene, funcţie deţinută actualmente de Jose Manuel Durao Barroso.

Dacă sunteţi şi mai curioşi, având în vedere că aici se stabilesc şi paşii pe care îi va urma România, în calitatea ei de stat membru al UE,

http://globalprogressiveforum.org