Etichete
alegeri europarlamentare, Corina Cretu, jurnal de scriitor online, lista europarlamentari, Parlamentul European, PES, politica, PSD, Stânga europeana, viata asa cum e
1. Adrian Severin
2. Rovana Plumb
3. Ioan Mircea Paşcu
4. Adriana Ţicău
5. Daciana Sârbu
6. Corina Creţu
7. Victor Boştinaru
8. Candidatul propus de PC
9. Cătălin Ivan (TSD)
10. Un candidat din partea organizatiei Bucureşti, ce urmeaza a fi desemnat
11. Viorica Dăncilă
12. Minodora Cliveti
13. Aristide Roibu
14. Marian Dragomir
15. Marius Oprescu.
Am preluat lista de pe blogul Corinei Creţu, candidatul considerat de Concursul „Fără Canguri”, concurs iniţiat de prozatoarea Lucia Verona – „cel mai bun politician dintre bloggeri”.
Corina nu este numai cel mai bun politician dintre bloggeri, este un politician crescut la „şcoala” Ion Iliescu, a fost purtător de cuvânt al Preşedinţiei, este unul dintre europarlamentarii activi în acest mandat de un an şi jumătate la Parlamentul European şi are calităţile care-o recomandă pentru un mandat întreg 2009-2014.
Dorim succes tuturor candidaţilor, aşteptăm o campanie curată, fără lovituri nepermise, o dezbatere de idei şi proiecte şi ne dorim ca PSD-ul să câştige cât mai multe mandate.
De ce e nevoie de o mobilizare serioasă pentru aceste alegeri? Pentru că proiectele socialiştilor europeni – grup politic în care activează şi social-democraţii noştri – vizează o economie socială de piaţă, o grijă crescută pentru om (Sloganul electoral al Stângii europene pentru aceste alegeri este ” Mai întâi, înainte de orice, Oamenii! ), pentru valorile care consolidează echitatea socială, educaţie, asistenţă medicală, servicii sociale, securitate în muncă, valori cu atât mai importante în aceste momente în care valorile Dreptei au dus economia spre haos şi criză.
De aceea, în acest interval de timp, până în 7 iunie, încercaţi să convingeţi cât mai mulţi dintre cunoştinţele, prietenii, vecinii, colegii voştri să meargă la vot şi să voteze PSD, pentru ca reprezentarea noastră în Parlamentul European să fie una remarcabilă. Pentru că aceşti europarlamentari pe care noi îi votăm să ne reprezinte vor promova proiecte sociale şi ne vor consolida statul de cetăţeni europeni.
Eu tin sa te anunt de pe acum, ca nu votez candidatii acestui partid.. Desi apreciez cateva persoane de pe aceasta lista.. Insa nu votez PSD.. Ca sa stii din start ce si cum.. Cu tot respectul, acelasi John 😉
Evident că voi vota lista PSD la europarlamentare şi mă bucur foarte mult că de data asta Corina e pe un loc bun.
Bine faci că scrii despre socialiştii europeni, poate înţeleg cît mai mulţi cititori de ce este nevoie de o stîngă puternică în Europa.
John,
îţi respect opţiunea, însă m-a mâhnit un pic.
Pentru acei câţiva pe care-i apreciem ar trebui să trecem Rubiconul 😉
Lucia,
da, o să încerc. Din păcate, PSD-ul nu m-ajută deloc. Aprobând toate boacănele lui Boc nu fac decât să se compromită. Fiind la guvernare într-o asemenea formulă. Poate nu înţeleg eu prea bine politica. Totuşi, cred că principiile sunt esenţiale.
Gabi, cîţi oameni politici cu principii cunoşti ? Că eu, dacă încep numărătoarea, mă opresc foarte repede. Din păcate, politichia înlocuieşte politica, în loc de principii şi valori avem jocuri de culise şi afaceri.
Gabi, la capitolul asta, e clar pentru mine, nu avem aceleasi optiuni. Insa asta nu ma impiedica sa revin iarasi si iarasi pe blogul tau si sa discutam, pe o mie si una alte teme, cu placere si cu voiosie. Mi s-a parut fairplay din partea mea sa te anunt ca nu iti impartasesc entuziasmul cu care discuti despre PSD (desi fie vorba intre noi si cititorii blogului, o apreciez pe Corina Cretu). 🙂 Noi sa fim sanatosi! 🙂 Keep in touch, anyway!
Ion Dascălu,
Am zis eu ceva cu entuziasm despre PSD?
Nu cred că am lăudat PSD-ul aici. Pe de altă parte, nu poţi să nu recunoşti că partidele noastre oglindesc perfect societatea românescă.
Da, Corina este printre „cei cinci”. 😀
Lucia,
asta nu ne împiedică să credem mai departe în principii şi în oameni cu principii, nu-i aşa? Cu cât sunt mai rari cu atât sunt mai preţioşi. Ar fi de preferat să fie mai mulţi, însă.
Profetie sau… anticipare fara premeditare. Habar n-aveti voi ce zace-n Geoana „Prostanacul” – ofesnat gratuit pana la ambitionare de catre Ion Iliescu, desconsiderat pana la a fi impins in fata (provizoriu numai, he-he) in competitia pentru sefia partidului de catre Adrian Nastase, lingusit si/sau tratat ca o simpla unealta de unii si de altii, vazut ca reformator potential al PSD-ului post-iliescian de catre naivi intelectuali, acceptat prosteste (stati putin sa vedeti!) ca aliat de catre Basescu cel dusman al tuturor, Geoana, abil, rabdator, profitor, consecvent si credincios doar siesi, ajutat de context si de vremuri a razbit, reusind nu numai sa nu se intalneasca cu „asteptarile” pe care, conform prevedeiilor subintelese, le aveau de la el sau in privinta lui Iliescu, Nastase, Mitrea, „clubul de la Cluj”, intelectulaşii, Basescu si poporul dar a reusit sa amane deznodamantul tuturor acelor asteptari nerealiste suficient incat sa fie prea tarziu pentru fiecare dintre premeditatele asteptari. Acum omul este presedinte de partid (nu Iliescu), presedintele senatului (nu Nastase) si candidat la presedentia Romaniei (nu altcineva). Ce mai lipseste pentru gloria deplina? Castigarea alegerilor prezidentiale. Pentru asta nu este nevoie decat sa se produca profetia pe care am tot facut-o: Basescu nu va candida la alegerile prezidentiale de anul acesta si nici la altele. Anuntul atat de timpuriu al nedepunerii candidaturii de catre Adrian Nastase, este inca un detaliiu adaugat epuizarii „personale” de care Basescu va deveni brusc constient (in curad) si care care va detrmina retragerea basesciana impreuna cu asigurari tacite ca va fi lasat sa „moara” in liniste in pacea retragerii sale (fara flote, corabii si alte mici si inutile „scandale”).
Foarte interesanta miscarea lui Geoana de a-l reactiva pe Gusa, singurul care-l mai poate da-n gât.
Basescu se va retrage si se va stinge incet intr-un soi de „moarte termica”, iar Nastase va astepta (inutil) sa redevina presdinte PSD dupa transferul actualului presedinte la Cotroceni. Si totul a inceput de la prostia comisa de abilul Ion Iliescu de a-l face „prostanac” pe Geoana. Iar asta i se trage „batranului edec”, orice ati zice, de la profilul sau de bolsevic nemantuit.
Gabriela (suparata) – daca in turul doi al alegerilor prezidentiale ai avea de ales intre Mircea Geoana si Crin Antonescu cu cine ai vota? Poti raspunde sincer? Dar Sibilla?
Pusesem si eu aicea o oda in metru medieval pentru Geoana… Ai idee cine mi-a mutat-o la marmacie?
Gabi,
perfect de acord – stanga puternica, reprezentare remarcabila…dar cu cine???
iarasi apar pe aceasta lista niste nume care numai de reprezentarea PSD nu s-au ocupat pana acum (sau mai bine nu se ocupau!) de ce ar face-o de acum in colo?
Cine e Viorica aia? a fost europarlamentar si pana acum si nici nu stiam de ea!!! a dormit in galosi?
dar nu numai ea – care „stanga puternica” cu asa ceva? numarul e totul??? si valoarea si „plusul” ala pe care ar trebui sa il aduca fiecare?
cat sa munceasca cativa ca sa ii poata duce in spate pe ceilalti? si asta ar fi si cazul Corinei, parerea mea, desigur, care a luat alaturi de ea pe ..unii, altele, numai pentru a le da o „acoperire” cu fapte in special in vederea acestei campanii…
Da, Victor Bostinaru, este foarte bun!
Mircea Pascu nu mai spun!
Ma intristeaza lipsa Gabrielei Cretu, care era foarte, foarte buna! oare de ce nu mai este… in primii 10??? si Viorica aia este! incredibil, nu?
sigur ca o sa votez PSD, cum altfel, dar…of of…nu mai spun nimic!
Gabriela Cretu nu se afla deloc pe lista aceasta.. Dati-mi voie sa bag si eu „pe surse”, cum e la moda acum, si anume faptul ca sotul Dumitru Buzatu (presedintele PSD Vaslui) nu e agreat de catre Mircea Geoana (cam asta ar fi, in mare, explicatia lipsei de pe lista a doamnei respective, zic io) si de aici am incetat cu sursele, adica cu orice comentariu mai elaborat.. Si chiar nu am vrut sa fac barfa, ci am expus doar ce se aude prin partile astea de lume… 🙂
Pe Corina Creţu aş fi pus-o mai sus. Cu Adrian Severin sunt de acord. Mă abţin în ceea ce priveşte candidatura Rovanei Plumb…
Imi pare rau d-le Marius Mioc dar asa ceva nu se face.
http://stirea.wordpress.com/2009/04/04/marius-mioc-2/
12+2…
Ovidiu esti un mizerabil marunt. Esti cumva din Mizil?
Hai Dinamo! 😉
Gabriela am impresia ca esti o mizerabila. Faptul ca accepti ca pe blogul tau sa fie postate informatiile private ale unor persoane iti pune in lumina adevaratul potential, cel care abia se intrevedea printre poezele si compuneri. Felicitari madam.
Gabriela draga,
de mult nu ai comentat pe blogul meu.
http://stirea.wordpress.com/2009/04/04/marius-mioc-2/
Pingback: Amalgam important « Oana Stoica Mujea
Opinia mea? Consider ca PSD, prin alianta rusinoasa cu rivalul ei nr. 1 -PD-L, si-a inselat electoratul. Revenirea PSD-ului in optiunile electoratului, s-ar face doar prin retragerea de la guvernare si excluderea din partid a tuturor tradatorilor, in frunte cu Geoana. Ramanerea la guvernare alaturi de PD-L a PSD-ului, ca o simpla marioneta a lui Basescu, va face ca acest partid de stanga (oare mai e de stanga?), la urmatoarele alegeri sa aiba soarta PNTcd.
Cu toate ca PSD-ul lui Geoana m-a deziluzionat profund, la europarlamentare voi vota tot candidatii PSD. De ce? Pentru ca pe aceasta lista se afla cativa oameni pe care-i stimez: Adrian Severin, Rovana Plumb, Ioan Mircea Paşcu,
Daciana Sârbu dar mai ales, CORINA CRETU. Daca acestia nu erau pe liste, vorba lui Mordechai- vot canci!
decat sa vorbim de mizeria sta de pe la noi de politica mai bine vorbim de primavara … cu siguranta am avea satisfactii mult mai mari!
apropo la noi nu este politica si probabil nici nu va mai fi in viitorul prea apropriat, e doar targ si negot ca la tarabe
Invizibilul,
asta spune şi Corina Creţu, că votul a devenit o marfă.
Şi că nu e-n regulă. Asta zic şi eu. Dacă pornim de la asta, putem schimba ceva. Dacă vrem. Dacă nu, primăverile nu vor avea niciun sens pentru copiii noştri.
Nea Costache,
vom vedea şi cu această alianţă la guvernare cum e… Poate că rezultatele nu sunt acelea pe care le vedem noi la televizor.
Ovidiu dragă,
să nu mai publici adresele şi numerele de telefon ale bloggerilor, pentru că nu sunt de acord deloc cu această practică.
Anca,
oricât de prost pregătit ar fi un om, dacă stă un an de zile cu nişte oameni pregătiţi şi deştepţi, dacă nu e tâmpit cu totul, tot învaţă ceva.
Deci, şi în cazul nostru, presupunând că ar fi pe listă unii care nu ştiu pe ce lume trăiesc, după un an de zile la Bruxelles, acolo, între oamenii aceia care au experienţă mai multă şi ştiu despre ce e vorba, e imposibil să nu înveţe ceva. Sistemul te schimbă. Dacă nu te adaptezi, nu reuşeşti să devii rotiţa necesară în angrenaj, acesta te aruncă afară. Deşi nu sunt o super-optimistă, acum îmi permit să fiu.
Cristian
e bine şi aşa…
Ion Dascălu,
îmi pare rău pentru Gabriela Creţu, e o bloggeriţă activă şi am văzut că a lucrat şi în PE.
Dar nu facem noi listele. Totuşi, nu cred că subiectivismul are un rol atât de important.
Eu nu am vrut sa comentez in niciun fel, am spus ce am auzit si io prin targ.. Incerc sa ma tin cat mai departe de subiecte politice, consider ca latura mea ludica e mult mai interesanta decat cea politica.. 🙂
Ion Dascălu,
nu pot decât să salut atitudinea dumneavoastră, pe mine mă interesează foarte tare politica pentru că sunt din specia aceea îngrijorată pentru ssoarta oamenilor, a tuturor, a lumii în general, a celor din preajmă şi a necunoscuţilor. Nu mi-e totuna că America are cel mai mare venit pe cap de locuitor şi sunt şi acolo oameni care mor de foame. Nu mi-e totuna că am otrăvit tot, tot cu ajutorul cuceririlor microbiologiei. Nu pot să fiu indiferentă, ce să fac? Iar politica se face prin oameni, aşa cum sunt ei. În fond, politicienii noştri sunt exact după chipul şi asemănarea societăţii noastre. Câte unul răsare deasupra.
El a inceput Gabriela,
cer scuze.