Etichete

, , , , , , , , ,

Traian, Traian Băsescu s-a pus de-a curmezişul Parlamentului găzduit în Casa Poporului. Ca o ironie a istoriei. În numele poporului. De care vă asigur că nu-i pasă; pentru ei, pentru unii dintre politicieni, noi suntem pulimea, masă de manevră pentru accesul lor la bisnisul politic personal.

Nu ştiu dacă să ne îngrijorăm, să ne enervăm sau să rămânem impasibili. El, Preşedintele tuturor românilor nu vrea să avem guvern adevărat, preferă această pastişă apoasă. Cu jumătate de jumătate de guvern care doar administrează ce se află – adică sărăcia – nu contăm în economia jocurilor politice europene. Traian Băsescu ne-a izolat, ne-a arestat la domiciliu în propria noastră ţară şi urmează să ne înfometeze. Zicea un bun prieten: „Să dea Dumnezeu să fie cald în decembrie”. Pentru că de luna viitoare nu vom mai avea salarii şi nu vom mai avea pensii. Preşedintele nostru ne-a avertizat. Delegaţia Fondului Monetar Internaţional vine mâine şi nu are cu cine să discute. Nu are cine să se prezinte valid din partea guvernului român la aceste negocieri. Pe cale de consecinţă, următoarea tranşă a împrumutului nu va veni la timp.

Suntem la debutul colapsului economic al României. Vor urma mişcări sindicale ample şi am o vagă bănuială că urmează o revoluţie. Una la fel de reală ca aceea care a dus la căderea regimului Ceauşescu. Şi pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, li s-a spus Băsescu. Băsescu care, de frică să nu piardă susţinerea partidului său de suflet şi portofel  în campanie, nu are curaj să respecte Constituţia şi să numească premierul pe care noua majoritate parlamentară care a dus la căderea guvernului Boc II l-a propus.

Dacă nu reuşeşte să strecoare PD-L-ul la guvernare, Traian Băsescu ar face bine să-şi dea demisia şi să nu mai candideze. Terminatorul atâtor guverne va sfârşi canibalizat politic de propriul partid.  Un preşedinte incapabil să-şi onoreze rolul de garant al Constituţiei şi de echilibru între puterile statului. Un om obsedat de putere şi de conflictele din care îşi hrăneşte nebunia.

Nu credeţi că ar fi nevoie de o comisie de psihiatri pentru o mică evaluare a domnului preşedinte?