Etichete

, , , , , , , , , ,

Ca şi diogenecainele, Confucius este unul dintre bloggerii care îmi lipsesc. Nu ei ca persoane, pentru că nu am avut onoarea de a-i cunoaşte personal ci modul lor de a exprima realitatea românească, în special pe cea politică.

Confucius a ieşit din sila de politică şi iată ce ne spune. Vă invit să citiţi.

Dupa douazeci de ani

Scris de Confucius pe 16 octombrie 2009

Desi am zis ca ma voi abtine sa mai scriu despre mocirla politicii de aici, fac azi o exceptie. Nu am un motiv rational, doar ca asa imi vine. Desigur prilejul e cafteala “care pe care” jucata pe spinarile incovoiate ale prostimii.

Dupa alegerile generale (parlamentare), planul lui Basescu era simplu si l-am explicat cand am anticipat alianta PDL-PSD.

Pornind de la doua ipoteze – prima ca criza e gestionabila si a doua ca pericolul pentru prezidentiale vine de la PSD – planul consta in ademenirea psd in alianta mizand pe foamea si puterea gastilor locale, neutralizarea astfel a antagonismului cu PDLul si implicit a aceluia intre Basescu si candidatul PSD, apoi facem bau-bau si zdranganim lanturile cu criza, ii gonim cumva pe pesedei din guvern, ramanem noi sprijiniti de ce adunam cum a facut Tariceanu,  brusc ascundem sperietorile si atunci mesterul carmaci pe cal alb poate spune ca a scos tara din criza si ca toate problemele anterioare le-au facut pesedeii – mama lor. […]