Etichete

, , , , , , , ,

(cei slabi de înger să nu privească)

178=

Nu c-aş avea eu vreo firmă, alta decât aceea de visător cu capu-n nouri…

Întreaga suflare a oamenilor de afaceri este unanimă: Croitoraşul cel Viteaz nu are calităţile unui premier în perioadă de criză economică.

Astfel că se ascute lupta de clasă şi ne îndreptăm cu paşi decişi spre o Revoluţie. Fără sisteme de sonorizare şi simulatoare de sunet, fără laseri şi fără „turiştii” bine legaţi care-au invadat graniţele la începutul lui decembrie 1989. Armată nu ma avem, aşa încât nu se pune problema unei lovituri de stat militare. Sigur, mai sunt serviciile; dar şi serviciile sunt împărţite, nu cred că-l avuează în mare măsură pe Primul Pacient al Ţării.Şi  Jandarmeria. Şi Poliţia comunitară – insuficient pregătită pentru reprimarea demonstranţilor. Aşa că „vom avea parte” de trupe de gherilă urbană.

Fără salarii şi pensii în lunile următoare, populaţia României va intra într-un haos cu accente revoluţionare.

Al cui e interesul de a crea panică, revoltă, premisele unui război civil în România, e greu de spus. V-aş posta câteva fotografii care surprind imagini ale războiului din Jugoslavia. Imagini cu prunci spânzuraţi de clopotul bisericii sau crucificaţi pe cireşii înfloriţi. Sunt unii pe-aici care vor să bea sânge. Să fie sănătoşi. Uită că războiul nu alege; când începe haosul nu există nicio mână care să aleagă pe cei drepţi de cei strâmbi. Iată că şi dispariţiile frecvente de arme din depozitele militare capătă un sens. Şi atacul asupra maşinilor care transportă valori.

Părinţii şi bunicii mei – care trecuseră prin ororile celui de-al doilea război mondial – erau unanimi în a cataloga războiul drept cel mai rău dintre relele omenirii.

Cu o clasă politică inconştientă, cu un preşedinte paranoic, avem toate şansele să ne îndreptăm spre cea mai cumplită dintre orori.

Sper să nu am dreptate.