O piesă aflată în repetiţie la Teatrul de Comedie a fost amânată sine die la reprezentaţie. Personajul principal oferă asemănări izbitoare cu actualul nostru preşedinte. Se numeşte Traian şi, prin malversaţiuni, tupeu şi cultivarea grobienilor, devine şeful unei comunităţi de căpşunari din Spania şi dispune discreţionar şi murdar de această comunitate.
Partidul actualului preşedinte îşi întăreşte – dacă mai era cazul – poziţiile în teritoriu sufocând şi năpădind tot ca o buruiană rea. Juninca Alma a întors dosul ce mare Constituţiei şi Regulamentelor Camerei, urcată cu copitele în iesle de unde mugeşte a împotrivire sau a rut.
Tot ce se întâmplă acum în România este suprarealist, inimaginabil, de neconceput. În tot acest timp noi tăcem, complăcându-ne. Zicându-ne că s-or sătura odată şi-odată. Pe această tăcere complice, barzii spolierii poporului român îşi fac mendrele. Mai există şi bizonul portocaliu încântat de siluirea Constituţiei operată de înaltul trădător de ţară Băsescu Traian, aplaudând şi bucurându-se ca un oligofren care a găsit o pedală. Zicând că bine le face! „Uite ce le face!” – fără să ştie că, de fapt, toate măsurile nevrednicului se îndreaptă în primul rând împotriva lui, tâmpul.
E criză. Asta am auzit de doi ani încoace şi asta şi resimţim din 2008. După ce am fost fezandaţi de guvernarea liberală, tocaţi mărunt de conclavul împrumutului FMI (deşi nu era necesar, dar aşa, ca centură -sic! – de siguranţă) suntem înfipţi acum în proţap şi vom fi aşezaţi gata copţi de gorilele marii finanţe în farfuriile cu desene portocalii. În timp ce e criză pentru unii (pentru 80-90% din populaţie) pentru alţii e dezmăţ, banchet, saturnalii, loisir-uri şi agape frăţeşti.
Suntem o turmă de vite jupuite de vii, mâncate, tranşate din mers, pe care văcarul o mână spre prăpastie în timp ce turma crede că merge spre-o păşune cu iarbă mai proaspătă.
Am ajuns la limita maximă a capitalismului sălbatec, capitalism fără reguli, fără norme, practicat într-o junglă anomică de nişte dihănii pe care lipsa de scrupule le face fascinante pentru acelaşi bizon care fluieră admirativ în timp ce dihania îi şterpeleşte, privindu-l în ochi, dreptul lui. Dreptul de a se exprima, dreptul de a munci, dreptul la o viaţă demnă, dreptul de a-şi decide soarta. Zgâindu-se la torţionarul care îi fură toate drepturile, bizonul român nici nu are timp să realizeze că viaţa lui curge ca prin vase comunicante în bunăstarea aceluia.
Am început, ca pe vremea lui Ceauşescu, să fim atenţi ce vorbim la telefon. Să fim grijulii cu mesajele electronice. Să numărăm bănuţii de la un salariu la altul. Cei care ne mai rămân după ce ne dăm obolul băncilor ai căror sclavi suntem. Să trăim pe sponci în timp ce camarila politică se desfată în insule paradisiace. Ne merităm soarta. Cei 4 milioane de români care nu l-au votat pe satrap îşi merită soarta la fel de mult ca bizonii care l-au votat pentru o găleată sau pentru o pufoaică. O să mâncăm cu toţii găleţi şi o să ne învelim cu pufoaice.
Poate nu vă vine să credeţi, dar ne îndreptăm cu paşi siguri spre o dictatură personală. Pentru asta au murit oameni la Braşov, la Cluj, la Bucureşti, la Sibiu, în decembrie 1989. Pentru ca o altă adunătură de potlogari, profitând de răbdarea poporului acestuia, să i se caţere pe grumaz. Peste tot în România, laţul portocaliu se strânge în jurul fiecărui grumaz. Iar fiecare grumaz consimte, tăcut şi abulic, să fie înrobit.
Acum o să discutăm iarăşi despre mineriade. În aceste zile vor vui televiziunile, vor aniversa, vor sărbători, vor clama. Că dacă Piaţa Universităţii ar fi biruit noi am fi fost acum pe înalte culmi de progres şi civilizaţie. Sigur, unii intelectuali au crezut cu naivitate în ditirabele lui Marian Munteanu. Aţi mai auzit de el? Alţii, gloata, mulţime de gură-cască şi de tineri cu creierele proaspăt spălate, se învârteau şi ei prin Piaţă cu imboldul omniprezent de atunci al contestării. Toată lumea voia să conteste ceva pentru că nu contestaseră nimic timp de 45 de ani. Toate nemulţumirile reprimate în interior îşi căutau prilej şi pretext. Iar mişcarea antiiliescu de atunci le venea mănuşă. Poate că Ana Blandiana a crezut atunci cu adevărat – şi mai crede şi astăzi – că altă variantă decât Ion Iliescu ar fi fost mai bună pentru România. Au existat şi altfel de interese în spatele mişcării Piaţa Universităţii. Şi eu am fost descumpănită atunci de declaraţia iniţială a domniei sale că nu va candida, după care a revenit. Domnul Iliescu n-o să ne spună, cred, de ce a revenit. Noi nu am avut niciodată acces la informaţiile care-i parveneau. Cum ar fi fost România fără Ion Iliescu? E greu de spus şi e un non-sens să ne întrebăm. E ca şi cum ne-am întreba cum am fi dacă nu ne-am fi născut. Contestat astăzi de câţiva neica-nimeni avizi de publicitate, Ion Iliescu reprezintă, în evoluţia României, epoca postcomunistă care a făcut trecerea spre un sistem de piaţă, spre un sistem al libertăţilor, de la statul concentraţionar la statul de drept, la statul social.
Doar că o conştiinţă nevăzută s-a gândit, în 2008, să se distreze. Şi, cu ajutorul acestui trădător de ţară, sperjur şi nepriceput rău intenţionat, s-a gândit să pună în operă experimentul statului minimal. Ce vrea să însemne asta? Să ne uităm la consecinţele măsurilor propuse de gonoboc. Exterminarea pensionarilor. O dată, pentru că nu pot fi manevraţi cu atâta uşurintă cum pot fi manevraţi tinerii cei fără de cultură şi fără de minte, şi apoi, pentru că reprezintă o povară pentru buget. Toată lumea uită că aceşti oameni care au acum peste 60 de ani au construit toate obiectivele industriale spolite de actuala clasă de nababi postrevoluţionari. Şi că au cotizat întreaga perioadă în care au muncit la Asigurările de Stat, cum ai depune la bancă, pentru a primi pensia cuvenită. Distrugerea învăţământului românesc – ce a fost unul de elită – prin măsuri arbitrare şi batjocoritoare, care să scadă sistematic tonus-ul corpului didactic şi prin schimbarea programelor şcolare în fiecare ani generând astfel o totală confuzie. Decimarea spitalelor româneşti şi eutanasierea celor bolnavi – care şi ei sunt o povară bugetară. Descurajarea natalităţii care va reduce, sistematic şi eficient, numărul cetăţenilor români (acum, vreo 20 de milioane, din care 3 milioane – forţa de muncă activă – se află în sclavie pe teritoriul UE). Exterminarea agriculturii – un popor care nu se hrăneşte sănătos nu are şanse reale să vieze – printr-o politică de descurajare şi împilare a agricultorului român (astfel, importăm de la ceapă la ananas de pe piaţa externă îmbogăţind firmele străine şi pe importatori). Reducerea aparatului bugetar fie pe cale naturală (prin cei ajunşi la vârsta de pensionare) şi prin hărţuirea celor aflaţi în sistem, prin spolierea şi paralizarea lor prin măsuri mereu fără sens, arbitrare şi neconforme cu etica muncii. Se preconizează ca aparatul bugetar să ajungă la 500 de mii în câţiva ani.
Deci: eutanasierea pensionarilor, bolnavilor, persoanelor cu dizabilităţi; tâmpirea generaţiilor viitoare care nu vor avea nicio clipă sentimentul securităţii şi cultivarea exodului minţilor excepţionale (pentru că învăţământul caută să scoată superinteligenţe pe de o parte, şi pe de alta, neghiobi); spolierea agricultorului român şi deposedarea acestuia de terenurile aflate în proprietate (se va introduce impozitul pe teren şi confiscarea acestuia în caz de neplată); distrugerea sistemului medical românesc (care a fost unul eficient şi ultraorganizat); inducerea – cu ajutorul campaniilor mijloacelor mass media – sentimentului de insecuritate, de teamă, de dezamăgire, de neputinţă.
Astfel, în câţiva ani, România va deveni un stat minimal (nicidecum social cum scrie acum în Constituţie), dependent, lipsit de suveranitate, divizibil (vecinii noştri vor reintera cu şi mai multă elocinţă dreptul „primului venit” în Transilvania), sclav al Băncii Mondiale iar, în caz de insolvabilitate, va plăti cu teritorii. Acesta este planul. El se înfăptuieşte pas cu pas în timp ce noi stăm şi ne uităm ca proasta la brânză. Aşa că, vă sfătuiesc să staţi pe capul copiilor voştri să înveţe, să fie unii de excepţie pentru ca să poată pleca la timpul potrivit din această ţară în care nu pare să fie nimic de salvat. Sau poate doriţi s-o salvaţi?
Vă recomand un text absolut aici. Merită.
S-a intins prea mult coarda si cu, sau fara voia unora sau impotrivirea tembela a altora, apele se vor desparti, ajutate mai ales si de noul context international !
Ingrijorator e ca se instaureaza frica, urmare a unei lasitati ce se dovedeste uneori pragmatica pentru salvarea micilor afaceri sau orgolii.
In rest n-ar mai fi multe de spus, ci doar de facut !
Radu,
Stai să vine „bizonul” cu două treimi din salariu acasă. Să vezi cum i se luminează mintea.
Da, doar de făcut. Cum să aduni 10 milioane de bucăţele şi să faci o sabie? Care-i liantul? Pentru că populaţia e „spartă” în tot atâtea deznădejdi câte identităţi.
Cred că doar pensionarii au conştiinţă civică în ţara asta. Sau, oricum, ei sunt primii duşi la tăiere.
Provocatoare imaginea. Sa vezi ce comentarii o sa ai de la cei care remarca detaliile…
De la cei care vor remarca textul aştept comentarii. 😀
Am avut odată un minunat prieten uluitor de inteligent. În 1993 el îmi descria ce se întâmplă astăzi. Avea o vorbă: „Conform planului dinainte stabilit!” … Iată, a avut dreptate. Lucra în „sistem” şi era dintre aceia care nu şi-ar fi vândut ţara pentru nimic cum fac potlogarii de astăzi. Dar dragostea de patrie a devenit ruşinoasă şi penibilă chiar pentru cei de azi.
Pingback: România are tumoare pe creier « Un blog cu atitudine
Pingback: Rugă – Sânge balcanic (93) poem « Cosmin Stefanescu's Blog
pai i se potriveste!! personajul
De aia cred că-l şi cenzurează.
Am mai văzut atitudinea asta prin ’82. Deşi era evident că măsurile sunt aberante, nimeni cu crâcnea nimic. Parcă aveau plumb în creier cu toţii. Frica. Laşitatea. Câinoşenia.
Oricând e posibilă salvarea, doar au fost atâtea cataclisme în istorie!
Vania,
Cred că salvarea – de data aceasta – poate veni din Cer sau din Pământ.
Pingback: Tweets that mention În Ţara Orbilor, Chioru’-i împărat « Gabriela Savitsky -- Topsy.com
Merci.
Si legat de continut… tu spui „vecinii noştri vor reintera cu şi mai multă elocinţă dreptul “primului venit” în Transilvania”.
Eu spun ca si noi dam o mana de ajutor. Uite o informatie, nu stiu daca ai auzit-o: http://www.realitatea.net/corina-cretu-critica-desemnarea-lui-laszlo-tokes-pentru-functia-de-vicepresedinte-al-pe_717671.html
Eu vroiam sa o bloguiesc dar am amanat-o pentru cea pe care tocmai ai remarcat-o.
Nu pare mare lucru… dar o gramada de mari lucruri s-au facut din pietre mici… (asta ca sa fiu in ton cu fotografia din capul articolului tau). Dar lucrurile astea pot fi si bune si rele. Am senzatia ca piatra mica care este Tokes nu va duce la vreun lucru mare prea bun. Dimpotriva!
Si cel mai frumos este ca actuala guvernare reuseste sa vanda inclusiv lucruri care nu i-au apartinut niciodata (cum ar fi viitorul)!
Sumbra de tot realitatea! Deci, sa incepem sa ne luam ADIO!!!!
Pingback: Zâmbete din „Ţara măgarilor” (II): şmecherii de-ale urecheaţilor | Pro Atitudine!
Pingback: Anca Boagiu a mai gasit un vinovat pentru criza din tara « Hai ca se poate!
Pingback: Campionatul mondial de pronosticuri « Blog de Prost
Pingback: Oripilant « Ҩ Gabriela Elena
Unii orbesc din cauza glaucomului politic! 😉
Pingback: Sărbătorile… « Dumitru Agachi’s Weblog
Right. Sad but true.
Pingback: Enya Pete – O stea în devenire ! « World of Solitaire's Blog
Pingback: Mai jos de Figueras | Dr. Mihnea Georgescu
Pingback: Apel catre parlamentarii din coalitia de guvernare « Hai ca se poate!
Pingback: CraCraZela – Dialoguri nocturne « Cristian Dima
Pingback: Nicolae I, viitor rege al Romaniei? « Adevarul e dincolo de noi
Pingback: ILUZIE « World of Solitaire's Blog
Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Muzica Enyei și Enya muzicii
Pingback: Cronica unui Boc anunţat… « Dispecer Blogosferă
Foarte bun text, plin de adevar, cutremurator si, totusi, peste cateva luni, ceea ce ne sperie azi va fi mult ramas in urma.
Knoch, knoch! Are you home?
Dacă da, ce mai faci?
Pingback: Vânătorii de moşteniri « Cati Lupaşcu. În oraşul de cuvinte
Adele,
Sunt „acasă”.
Nu fac nimic deosebit, înfrunt canicula şi mă minunez de calitatea umană excepţională a parlamentarilor noştri. Doar noi i-am trimis în parlament, este evident că sunt oglinda noastră.
Refac proiectele pentru anul în curs şi cel viitor.
De când se chinuie statul să mă ucidă… N-o să reuşească, degeaba se străduieşte, eu sunt Ultimul supravieţuitor dintr-o stirpe specială şi sunt ocrotită. 😀
Până la toamnă nu cred că avem prea multe de făcut decât să supravieţuim. Şi, vorba lui Mircea Suman, la toamnă o să ne minunăm iarăşi cum de i-am suportat pe aceşti nebuni hămesiţi, sperjuri şi cinici.
Nu am poftă să mă dezlânez pe blog, mă pregătesc să termin romanul şi deja îmi umblă alte subiecte prin cap. În fond, m-am născut să scriu literatură nu să mă zgâiesc la tot felul de specimene. Deşi viaţa bate mereu literatura.
Pingback: Mi-am propus sa emigrez « Adevarul e dincolo de noi
Pingback: Vise – Sânge balcanic (94) poem « Cosmin Stefanescu's Blog
Pingback: CUM II DESTEPTAM PE PROSTI « Hai ca se poate!
Salut, detin site-ul statusuri.ws (3000 unici pe zi), si sunt interesat de un link exchange cu blogul acesta,daca esti deacord trece-ma cu titlul statusuri si trimite-mi codul pe emailul linkuri[@]statusuri.ws,multumesc.
Pingback: ADEVĂRURI ! ÎNCERCĂM ? « World of Solitaire's Blog
Pingback: Cred ca ar trebui sa incepem sa ne numaram mortii « Hai ca se poate!
Pingback: Doamne, ocroteşte-i pe români! « Dispecer Blogosferă
Pingback: Costobocii de ieri si emilBOCii de azi - Cel care striga in pustie
Pingback: ASIGURATA « World of Solitaire's Blog
Pingback: De multe ori o usa se deschide spre aceeasi lume « Ҩ Gabriela Elena
leapsa:da-o mai departe!
WTF is B?
Everybody wants to see.
Figaro in sus ,Figaro in jos
El scoate briciul din dos
Taie la benzina
Taie pensii si chenzina.
Who’s my bitch
Te rog sa-mi explici
Who’s my bitch
Ca sa-i dau cu plici
Everybody says:It’s *oc!
Da-i cu pliciul:Poc!Poc!Poc!
Who’s my bitch
In alegeri miere si lipici
Who’s my bitch
In alegeri plin de licurici
Everybody says:It’s *oc!
Da-i cu pliciul:Poc!Poc!Poc!
Who’s my bitch
Te rog sa-mi explici
Who’s my bitch
In bezna fara licurici
Everybody says:It’s *oc!
Da-i cu pliciul:Poc!Poc!Poc!
(muzica:Paradiso Girls-who’s my bitch-pe youtube)
Romania choice of HumourLand.
Pingback: scurtissime | lordMiTnIck
Bună seara, un link exchange cu http://www.refuzake.info ?
Pingback: Bancheri, din Uniunea Europeană, uniţi-vă ! « World of Solitaire's Blog
Pingback: Diversiunea Dan Diaconescu « Hai ca se poate!
Pingback: Putina literatura: Desertul si marea (fragment) - Cel care striga in pustie
Ai dreptate, Gabriela !
Suntem inca prea putini …
Dar buni !
Sper să fie de ajuns. 🙂
Pingback: Lepşesc iar! « joy
Si inca astea nu-s vremurile din urma!!!
Chioru’ nu este doar imparat ci si premier, ministru si preafericit teohtist.
N-aş vrea nicio clipă să fiu în pielea lui.
Probabil că i s-a promis azil politic… În Paraguay, Uruguay… Ducă-se.
Nu, nu-s…
De azi, trebuie sa avem grija si ce scriem, sa nu fim dracului, o amenintare la securitatea statului.
Ce oameni ne conduc?
La ce ne-am mai chinuit in ’89 si pentru ce l-om fi impuscat pe saracul mos??
De proşti.
Buna dimineata! Topic nou pe TILBUHOGLINDA
Pingback: Înainte de artificii în Orasul PA « Călin Hera. PA-uri şi mirări
Pingback: Cui bono ? « World of Solitaire's Blog
Pingback: Conu Nimeni faţă cu reacţiunea… « Dispecer Blogosferă
Ce se intampla de scrii atat de rar pe blog?
Pingback: Racila – 3 « Ioan Usca
Pingback: La treisprezece | Raza mea de soare
Gabriela, blogul tau este o amenintare la adresa statului de drept. 🙂
Pingback: Viaţă ratată « World of Solitaire's Blog
Pingback: Racila – 5 « Ioan Usca
Pingback: Viaţă ratată « M's blog
Pingback: Dare de seamă despre nimic… « Dispecer Blogosferă
Pingback: O, tempora ! O, mores ! « World of Solitaire's Blog
Nu zic ca Basescu, Boc sau oricare din sleahta lor e bun… dar cred cu tarie ca sunt mai buni decat orice ar fi putut oferi PSD-ul si asta daca nu din alte motive macar pentru ca practica o politica de dreapta care (cel putin la nivel teoretic) incurajeaza mediul privat care produce plus valoare in economia reala si nu protectia sociala excesiva facute pe spatele celor care muncesc.
Cat despre criza stai linistita ca o sa treaca; daca nu altfel atunci cel putin deoarece atunci cand restul lumii va fi iesit din ea vor veni sa ne intinda si noua o mana de ajutor cum au facut-o si in alte dati.
Pingback: Repetabila durere « Cati Lupaşcu. În oraşul de cuvinte
Pingback: Pe străzile Orasului PA « Călin Hera. PA-uri şi mirări
Pingback: Viitura şi Piaţa « World of Solitaire's Blog
Pingback: Imagini de călătorie … « M's blog
Posturi noi la TILBUHOGLINDA. Un document istoric de mare importanta si date noi (cu poze) despre Delta Dunarii.
Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Imagini senine și flori în balcoanele mele
Pingback: Viata furata « Cati Lupaşcu. În oraşul de cuvinte
Mânce-o mama pe ea de fată deșteaptă, că bine la mai zice din condei! 🙂
…altfel este al dracului de trist bufonul în țara asta!
innenda,
Despre cine e vorba, stimată colegă de blogosferă?
Chiar dacă mă încearcă o silă totală de orice subiect politic, urechile şi ochii sunt deschise. Cred că şi mintea, dar s-ar putea să mă-nşel.
Excelentă analiză!
Păcat că realitatea românească de azi ţi-a oferit un aşa material bogat!
Pingback: Imagini de călătorie … | M's blog