Cu toate că frigul muşcător se insinua prin blăniţele colorate – sau tocmai din acest motiv -, turmele păşteau aproape inconştient smocurile pălite de brumă. Câte un cap curios se ridica ici şi colo, spărgând monotonia valurilor închipuite din spinări arcuite, să urmărească mişcarea şi direcţia berbecilor. În cercuri imaginare atent trasate, o haită răzleţită dar îndîrjită, cam fără curaj şi în acelaşi timp animată de pur tupeu îşi căuta locurile cele mai potrivite pentru atac. Mai retras şi părând a fi singuratic, un lup cenuşiu cu blana emaciată, pleşuv şi bubos dar cu uitătură criminală – rânjea din timp în timp spre haită, cu precădere către unul fălcos cu aspect mai mult de buldog decît de lup. Acesta se prefăcea că nu vede uitătura pizmaşă a lupului cenuşiu şi adulmeca aerul făcând-o pe niznaiul.
De câtăva vreme, o oiţă bălană (sau vopsită, naiba mai ştie) se îndepărtase de stână şi, plină de cochetării, răsfirându-şi nurii, se dusese glonţ la bârlogul lupului cenuşiu. Ce chimism nedesluşit se înfiripase acolo, ce discuţii şi ce fapte s-or fi înfăptuit, a rămas la latitudinea povestitorilor să încropească. Cert este că oiţa năzdrăvană umbla în haită cu lupii iar aceştia, prin acel transfer ciudat de aură care doar în lumea ticăloşită a oamenilor se petrece, o respectau – mai mult formal – şi o complimentau greţos – mai mult prefăcându-se – ca fiind o prelungire a autorităţii lupului cenuşiu. Lupul cenuşiu nu era propriu-zis şeful haitei sau, mai bine-zis, nu mai era. Dar, pentru flerul pe care-l avea în găsirea şi răpunerea prăzii, pentru modul crud în care sfârteca şi ucidea – nu doar pentru nevoi – sate întregi, cătune şi turme aflate în cale, haita se alipise de el ca o umbră şi îi purta un respect linguşit şi greţos. Însă şi cu haitele se întâmplă ca şi-n lumea de oameni. După ce se plictisiseră să ucidă, să adune munţi de leşuri, să fugărească din întregul spaţiu pe care-l puteau cuprinde în goană tot ce era vietate vie, începuse să li se pară un drept de fapt şi un merit al lor, nesocotind sau minimalizând strategia, iuţeala, viclenia şi cruzimea lupului de stepă ce-i transformase dintr-o haită pricăjită ce abia îşi procura de-ale gurii să nu moară de foame – mâncând chiar şi rădăcini şi coji de copac în unele ierni -, într-o haită de temut. Acum stăteau pregătiţi pe după smicele şi boscheţi, întărâtaţi de mirosul sângelui cald, oarecum plictisiţi şi rutinaţi. Oiţa alfa se prefăcea că nu vede şi nu simte nasurile orientate înspre dosul ei şi-şi lingea cu un aer absent, cu ochii mijiţi pe jumătate a răzbunare – răzbunare nu se putea şti cu certitudine împotriva cui anume, dar răzbunare -, lăbuţele inelate. Haita părea mai degrabă preocupată să se adulmece şi să-şi cântărească puterile decât să fie pregătită de un atac, siguri că vor transforma pajiştea într-o reprezentare suprarealistă a unui carnagiu. Poate, pentru un privitor foarte atent şi priceput, lupul fălcos trăda o nervozitate inexplicabilă care nu-i scăpă pleşuvului cenuşiu şi inveterat în rele.
La marginea turmei ce păştea placidă, se petrecu o oarecare vânzoleală. Sunetul înfundat al copitelor ce boncăluiau era secondat de sunetele seci ale unor coarne izbite. Sunetul nu era unul convingător; coarnele erau încă mititele şi, de fapt, se izbeau ţestele acoperite frivol de două feluri de bretonaşe. Pe dâmb, lupii începuseră să pună pariuri şi să se bată pe burtă de râs, fără măcar să se mai ascundă. În acest timp, confruntarea peltică a celor doi cârlani continua cu înverşunare sub privirile apatice ale turmelor ce se vălureau spre a face loc combatanţilor. La fiecare izbitură în plin reuşită de unul dintre cârlani, lupii de pe dâmb – împărţiţi acum în două cete – izbucneau în urale.
În toiul luptei acoperite de încurajările vehemente ale „tribunelor”, din pădurea verde ce străjuia teatrul acestui război ad-hoc, se urniră ca la un semn entităţi uluitoare ieşite din încremenirea lor milenară. Cu uriaşele lor tălpi de stâncă striviră ca pe fulgii de zăpadă ţestele lupilor ce-o apucaseră la goană schelălăind. De pe un dâmb, lupul fălcos privea nevenindu-i să creadă această armie nimicitoare ivită nu se ştie de unde. Tăind dealul de parcă ar fi fost o vâlcea, mâncând pământul şi istovindu-şi plămânii, lupul cenuşiu apucase şi el să scape; fie şi pentru că pe tot timpul desfăşurării spectacolului, fusese cu un ochi – acela şpanchiu – ţintă pe gesturile şi reacţiile lupului fălcos şi, văzându-l pe acesta că se răzleţise de grup, o luase şi el pitiş printre tufele de mărăcini. Când credea că a scăpat, pe neştiute îi apăru în faţă un şaman-lup ce-l înhăţă într-o labă iar cu cealaltă îi sfârtecă pântecul răsfirându-l – salbă rubinie – în crengile unui sânger. Îi smulse ţeasta şi, arcuind trunchiul unui arin, o înfipse în vârf dându-i apoi drumul ca unui cocoloş de cocă într-un lăstar de alun mânuit de-un copil, deodată cu un răcnet înfricoşător ce încremeni şi frunzele în zbor.
Invocăm spiritul şamanului alături de cercul bloggerilor speciali:
Achilianu, Ada Pavel, Adina Huţanu, Adrian Popa, Adrian Voicu, Al2lea, Sophia, Alexandru Marin, Alianţa Dreptei, Amalgammax, Ana Pauper, Ana Veronica, Anamaria Deleanu, Andi Bob, Ana Usca, Ardeiul Zilei, Augustin Rădescu, Mişcarea Violet, Gabi123, Cristian Lisandru, Supravieţuitor, Simon, Adele Onete, Chat Noir, Mirela Pete, Simion Cristian, Tanya, Teo Negură, Theodora Marinescu, Onu, Cristian Dima, Vania, În colţ de lume, Black Angel, Blog de Prost, Athe, Boghi, Carmen Negoiţă, Caius, Cati Lupaşcu, Alexandra Cel Mare, Cella, Corina Creţu, Crina Dunca, Călin Hera, Dan Brad, Dan Chichernea, Dan Pătraşcu, Dan Văideanu, Daurel, Depresie, Diana Alzner, Dielda Dinu, Dispecer Blogosferă, Dramoleta, Dumitru Agachi, Eftimie, Elena Agachi, Ela Roseni, Elisa, Evergreen, Flavius Obeadă, Florin Crăciun, Gabi Rus, Gabriela Elena, Gabitzu, Gabriela Ilieş, Gând licitat, Geeo, Geocer, George Valah, George Şerban, Gloria Cioloca, Ioana Dudulean, Ioan Usca, Ionuţu, Iulia Diana Mihai, Joy, Klara Incze, Lady Allia, Lilick, Madi, Maminineta, Marcel Răduţ Selişte, Maria Barbu, Mario Ovidiu Oprea, Matilda, Mârlanul, Melami, Mika, Mircea Suman, Nepoate, Nicu, Nuclearrr, Oana Clara, Oana Stoica-Mujea, Primadona, Pro Atitudine, Recurs, Sebra, Societate, Sofilios, Stropi de suflet, Tiberiu Orăşanu, Transildania, Umograf, Victor Ionescu, Vladimir Ionaş, Zoe Petre, Alex Mazilu, Caius, Consiliul Naţional al Blogosferei, Chiriac Cosmin, Dispeceriţa, Sfinx, Nataşa, Orfiv, Ghilotina.
haita de lupi nu a invatat ca in iernile grele, foamea si frigul scot din saivane turmele de oi; care, prin numar si inversunare, pot raspandi potaile dornice de sange; le trebuie doar cativa berbeci mai curajosi… (in ultima vreme, am remarcat ca oita nazdravana nu e numai vopsita, ci si creata)
Papillon,
Oiţele năzdrăvane au destine tragice… Aşa e cutuma. Cine iese din rândul lumii …
Pingback: Jos guvernul Boc ! «
Oaia ta năzdrăvană e mai mult oberfuhrer peste celelalte oi, pe care le păzește cu ochii-n șaișpe să nu cumva să se dea de partea cârlanilor care n-au învățat încă supunerea și spiritul de turmă proastă…
Da, e oaia dracului!
Cineva-i zicea odată, la mişto, „oaia gabriela”. 😀
Gabriela, nu stiu ce reactii emotive ai vrut sa obtii de la noi dar pe mine textul ma intristat. Ma doare cand vad cum se prabuseste sistemul meu de valori.
Sper ca va sosi si timpul in care vom sti sa ne alegem etaloane prin alte prisme!
N-am vrut să obţin nicio emoţie, alta decât cea artistică.
Politica a încetat să facă parte (şi) din sistemul meu de valori, de destulă vreme.
Din 2004, să zicem. Am mai avut o recidivă care a încetat în vara aceasta când am fost foarte rău. Foarte foarte rău. Şi nu s-a sinchisit nimeni. Poate nici nu era cazul.
Nu ştiu despre ce etaloane şi nici de prisma prin care m-aş uita la ele vorbeşti. E o poveste despre stihiile naturii şi despre animalele care, crezându-se puternice, uită că nu sunt în vârful lanţului trofic.
Sistemul meu de valori e format din Dumnezeu, Maica Domnului şi cei doi Arhangheli. Poate şi din câţiva scriitori. Să zicem, Marguerite Yourcenar, printre alţii. Dostoievski. Tolstoi. Sallinger. Cehov. Nabokov. Bulgakov. Mateiu (cu „u” moale) Caragiale. Nu ştiu dacă te satisface sistemul meu de valori dar sper ca măcar să nu te dezamăgească.
În rest … cele bune.
Ca să ne uităm unul la altul de sus, trebuie să fim în nici aceiaşi sală.
Nu ma intelege gresit! Imi place sistemul tau de valori si il impartasesc.
Eu am interpretat textul ca pe o fabula. Oare am prea multa imaginatie?
Sper să nu te înţeleg greşit. 😉
Se spune că un sistem de valori prea rigid îţi osifică imaginaţia. 😀
Ai destulă imaginaţie; textul este o fabulă, da.
O zi fericită!
Excelent !
M-ai recucerit definitiv, pana la prima incercare de a abandona lupta !
Esti fantastica !
Si asta ti-o spune unul care mai avea putin si ajungea misogin …..
Care-i femininul de la „misogin”?
Mă bucur că am avut ocazia să te recuceresc. 🙂
Excelenta impresie mi-am facut-o si citind postarile din urma , de unde te lasasem in toanele tale de vesnic neinteleasa !
Radu,
Am şi toanele de care zici, e adevărat.
Am trecut prin ceva înfricoşător. Când simţi că ţi se scruge puterea din trup şi nici măcar nu poţi descoperi unde e breşa. Când simţi că mintea ta nu mai răspunde la comenzi, când creierul pare o bucată de gumilastic cu elongaţie mai lentă decât o estimezi tu, care-ţi ştii mintea ta de când te-ai trezit cu ea. Când mâinile tale nu pot duce o lingură la gură. Când nervii tăi sunt precum liţa de la un reşou înfierbântat. Când. Şi când ţi-ai pierdut orice speranţă că vei găsi vreun doctor care ştie ce ai şi are şi tratamentul şi nici n-ai curaj şi putere să te duci la unul. Sigur, am tot felul de teoreticieni pe-aici care îmi spun că toate acestea nu sunt decât o consecinţă a luptei mele cu mine însămi. Poate să fie şi asta. În final, cineva a descoperit ce am şi ce se poate face. N-are rost să detaliez aici. Nu mai sunt nici cea de dinainte dar nu mai sunt nici fiinţa sperioasă şi suspicioasă de astă-vară. Încerc să mă pun de acord cu mine (am fost mult prea mult timp în război) să aflu ce vreau şi cam ce s-ar putea face. Nu am de ce să fiu învinsă – poate în lupta cu mine. E adevărat, de multe ori m-am gândit să renunţ. Există un ceva care, oricât aş vrea să mă opresc, mă împinge mai departe. E multă nefericire în viaţa mea, e adevărat. Cea mai multă, din pricina deciziilor mele de om care vrea ca nimeni să nu sufere. Ori, unde e voinţă e şi suferinţă. Nu mă simt chiar aşa neînţeleasă. În fond, blogul e un soi de jurnal exhibiţionist. Scriind, îţi asumi nişte riscuri. Şi lumea nu e un loc al prieteniei şi amabilităţii. Nu lumea noastră.
Bine ai revenit. 🙂
Pingback: Inculți și analfabeți la orice colț de stradă ! : Blogu' unui Gând licitat
Pentru anumite oi, intimplarile sunt deja clisee. Cumva o varianta rustico – salbatica a reclamei de la L’Oreal. Pentru ca merita!
Fain! Nu m-am gândit la L’Oreal. De meritat, merită.
Intotdeauna are cineva grija de oi…
Nu întâmplător metafora omului credincios este „oiţa Domnului”. Aşa zic.
Acuma, orice oaie rătăcită e importantă. Poate mai importantă decât cea disciplinată.
Postarea aceasta cere un comentariu mai amplu, deci voi reveni. Acum doar mulţumesc pentru includerea în cercul „bloggerilor speciali” şi merg să mă alătur familiei la sărbătorirea nepoţelei mele Demetreea (Azi este Sf. Dumitru) .
Stropi de Suflet,
La mulţi ani Demetreei tale dragi!
Eşti un blogger special. Pentru discreţia ta. Pentru modestia ta. Pentru onestitatea ta. 🙂
Pingback: Susţin moţiunea! « joy
Pingback: De ce isi schimba frunzele culoarea toamna… « George Valah Blog
Doamne…iubesc entitatile uluitoare iesite din incremenirea lor milenara!
Să le vezi când se ridică… Taifunul e nimic!
În teatrul acestui război ad-hoc se aude sunetele seci ale unor coarne izbite de ţestele
acoperite frivol de două feluri de bretonaşe
––––––––
Subtila parabola ta, CHIP FRUMOS, iar eu încă mai am o brumă de sperantă că nu toți și nu totul a fost / am fost jupuiți (ciuruiți)
Anamaria,
sunt tristă – într-un fel – că trebuie să folosesc aceste parabole.
Aş vrea să nici nu simt că există preşedinte, guvern, partide, primar, consiliu, director şi să scriu, să-mi ajungă banii pentru medicamente, cheltuieli curente, pâine, cărţi şi ce ai nevoie ca să creşti un copil în condiţii civilizate şi să scriu.
Să scriu despre imperiile imaginaţiei, despre destinele cu care m-am intersectat sau mi-a părut, despre locuri şi întâmplări, cu seninătate.
Din păcate, suntem parte la acest spectacol grotesc al propriei jupuiri de vii. Încă. Sper că nu toţi avem vocaţie de martiri şi ne vom ridica.
„Care-i femininul de la “misogin”
Pai, cred ca „androgin” ?!
As vrea sa nu pastrezi din toate intamplarile tale decat credinta ca nu suntem singuri pe lume, dar mai ales ca asta nu-i singura lume !
Bine (te-ai, si) te-am regasit !
Vorba franţuzoaicei (corsicană adoptată de naţiunea franceză): „Pourvu que ca dure”. :))
cu scuzele care se cuvin, o mică dar necesară precizare: eu nu sunt un blogger special.
Din punctul meu de vedere, eşti. 🙂
Multumesc.
Revin altadata sa mai citesc.Cu atentie.
O să fie anacronic peste o zi. Ca un deja vu.
Pingback: Emanoil Panaiteanu Bardasare (26 octombrie 1850 – 1935), pictor român « my heart to your heart
Pingback: Pasiune «
Pingback: Drumul spre mine « Noaptebunacopii's Blog
Pingback: In largul vietii « Gabriela Elena
Stii care e ironia frizand si paradoxul, dar si subtilitatea sarcastica, in textul tau? Faptul ca tocmai o oaie ajunge straja la oi si oite, sa le fereasca de lup, sau macar sa le instiinteze cand pericolul de abate asupra-le. E si derizoriu aici, e si fina aluzie fatalista la jocul vietii ca atare… asa am inteles eu 🙂
Teo,
Ai intuit bine.
Fiecare îşi face planuri, nu ştie însă nimeni cum e „planul”.
Nu se-ntâmplă nimic bun când îţi negi condiţia şi când ţinteşti până unde puterile tale nu te pot duce. De trufie, ce să mai vorbim!
Chiar, oaia Gabriela ce s-a făcut? Că n-a mai zis nimic despre ea doamna…
O fi făcut miei, cine să ştie? Sau e stearpă, şi-atunci a fost sacrificată.
Arată destul de stresată. Cred că perpectiva de a sta „priponită” la propriu începe să i se pară nu doar o ipoteză de lucru pentru alţii.
Pingback: 27 octombrie, o zi importanta « Supravietuitor's Blog
Pingback: Adrian Păunescu, internat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Floreasca « Supravietuitor's Blog
Pingback: Comentarii la Cartea Proverbelor lui Solomon – 7 | Ioan Sorin Usca
Pingback: Ioan Usca/Ioan Traia – Comentarii la Psalmul 126 | Ana Usca
Pingback: Jos şobolanii! | Nataşa
Gabriela,
Multumind pentru ping,doresc, o intrebare: Esopa, de la Esop, merge?Nu caut talcuiri literare. In habitatul naravurilor sale, lumea fabulei, ramane,oricand, in penibil derizoriu! Cu deplina simpatie!
Xantipa ar fi mai potrivit. 😉 Urâtă (aşa zic cronicarii) rea şi bombănitoare. Şi inteligentă – asta presupunem noi.
Pingback: Si aici sunt trandafiri « Elisa-gradina mea de vis
Pingback: Doctor pentru masini. Pierderi de antigel » Geeo's blog
Si in tot acest timp, unde erau dulaii de paza? Unde erau „intoarce turma”?
Din nefericire, nu există un lider autentic. O politică mediocră, o societate fricoasă, anomică şi dezbinată, nu sunt în stare să „producă” un lider de anvergură.
Gabrielita,
Si irezistibil de atragatoare, putem presupune noi?
World of Solitaire,
Vei fi dezamăgit. Mai mult o scorpie decât irezistibilă. Sau o scorpie irezistibilă – când vrea – ca să fac o concesie.
Gabrielo,
Nu-s sigur, dar, uneori, ma tenteaza contrastele! Sunt destul de concesiv!
Onu,
suntem în spaţiul acesta pentru blogging.
Pingback: Un fleac, i-am ciuruit! | Ioan Usca
Pingback: Cine au fost parlamentarii care au promis ca voteaza motiunea? « Dum spiro, spero
Pingback: Cine n-are, pisică să-si cumpere « Călin Hera. PA-uri şi mirări
Pingback: De la motiune « Hai ca se poate!
Planurile pe care ni le facem nu trebuie sa fie si reusite, sa se materializeze, mai ales daca intervine si factorul aroganta sau chiar prostia, tragand de patura tintirii spre „cascavalul corbului” ca de un aluat… sa o mai intinda…
Gabriela Elena,
Cel mai bine e să nu ai niciun plan pentru situaţii asupra cărora nu ai control.
Prostie şi aroganţă! Asta da combinaţie! Am văzut-o azi, multiplicată precum celulele canceroase. Sinistru.
Mulţumesc pentru urarea făcută nepoţicăi mele.
Sunt copleşită şi onorată de o aşa generoasă apreciere.
Trist adevăr în lumea animalelor sălbatice în mijlocul cărora suntem nevoiţi să trăim. Sper în acea regrupare de ” entităţi uluitoare ieşite din încremenirea lor milenară”. Inspirată, şi bine condusă, excepţional gândită punerea în fabulă.
Am apreciat mult răspunsul dat lui Radu şi m-a bucurat şi mai mult faptul că printre rânduri am zărit un chip luminos înfruntând ca „o bărbată” viaţa cu bune şi rele. Mi-aş dori o astfel de prietenă alături.
Stropi de Suflet,
Poţi fi convinsă că ai o asemenea prietenă. Nu e chiar aşa „bărbată”, şi nici aşa luminată – fiind obligată să trăiască în acest mediu absolut otrăvit portocaliu din Statul românesc actual, îi e greu să-şi păstreze uneori şi cumpătul, darămite lumina – dar e un om cu bune şi cu rele.
N-am mai avut o prietenă din studenţie, drept să-ţi spun. Apoi, numai fiinţe interesate sau pur şi simplu odioase. Mai mult ca sigur e vina mea. Aşa că o prietenă virtuală mi-ar veni ca un balsam. Sunt onorată de minunata modestie care ţi-e proprie şi de prietenia sfioasă pe care-o îndrepţi spre mine. Am nevoie de orice gest frumos şi de orice vorbă bună, recunosc (mai ales că din iunie până acum am traversat un deşert populat de monştri – unii dintre aceia pe care-i consideram de încredere şi foarte apropiaţi) şi, poate voi recâştiga curajul de a investi din nou încredere în oameni.
Cu bucurie,
Sper ca nu am gafat prin ceva; imi retrag , cu scuzele de rigoare, gluma neinspirata! Doar incercam sa comentez! Noapte cu Pace!
E pace, pace.
Era un răspuns la fel de nevinovat ca şi comentariul tău.
Găbiţo,
Ai dreptate, trebuia să te cred!
Eşti destul de drăcoasă!
Cu bine, diavoliţo!
Pingback: Pecha Kucha Night, Cluj-Napoca, 2010. Viața în culori « Mirela Pete. Blog
Pingback: Un blog de modă veche « Blogul lui Teo Negură
Pingback: Dezvăluiri | Ioan Usca
Pingback: Bancul de joi | Simion Cristian
Gabriela, se spune că stilul literar e mai presus de idee. Tu le îmbini admirabil și ți-am mai spus-o, dar fac un apropo și la ceea ce mi-ai scris la comentarii, pentru că doar ASTA ne-a mai rămas intact (da), DEOCAMDATĂ…talent, cultură: artă și literatură și poate ceva muzică.
Bălaia bucălaia are soarta pecetluită, sau i-o pecetluiește pe-a amețitului (la propriu) de cioban (figurat, a se citi mitocan). Dacă e fabulă, s-o acompaniem cu proverbul :”Ulciorul nu merge de multe ori la apă”!
Talentul tău se cere valorificat la propriu, chiar dacă aici te citesc oameni valoroși.
Cred că într-o carte de-a lui Marin Preda am citit această mică povestire. Un scriitor sud-americam vizitează o închisoare românescă şi discută cu un scriitor român despre libertate. Sud-americanul, marcat de dezolarea şi mizeria din închisoarea pe care o vizitase spune că un sud-american ar fi procedat altfel, nu şi-ar fi pierdut întrutotul libertatea. Ar fi desenat o fereastră pe zid şi, prin ea, şi-ar fi imaginat lumea.
Te îmbrăţişez cu drag. Fiecare destin are meandrele lui până la deltă sau până la vărsare. Nu cred că talentul meu nu e valorificat. Acum 3 ani – în acelaşi pustiu – mă gândeam chiar să renunţ pentru totdeauna la scris; poezia nemaireuşind să exprime ce voiam să spun, iar scrisul pentru sertar sau pentru prieteni apropiaţi nu m-a atras niciodată (este şi motivul pentru care nu prea mă duc la cenacluri literare, mă înspăimântă să ne citim „producţiile” unii altora). Ei, am descoperit întâmplător platforma wordpress, datorită lui Adrian Năstase şi cum să-mi fac un blog, datorită lui diogenecâinele. Când scrisul se va fi maturizat destul, probabil că îşi va găsi un alt făgaş. 🙂
P.S.Gabriela, te rog să cauți comentariul meu la spam, a intrat direct acolo, și eu am recuperat de la spam o grămadă de comentarii azi, mulțumesc.
lupul cenusiu e de neconfundat..finalul…sa speram ca se va infaptui in viitorul in care v-om fi si noi pentru a nu rata spectacolul:)
Mihai,
Toate se sfârşesc într-un fel sau altul. De-o fi bine, de-o fi rău… vom vedea, dacă rezistăm.
Pingback: Mircea Badea si Victor Ciutacu vor protesta in fata CNA-ului « Dum spiro, spero
Pingback: De ce a picat moţiunea ?! « Madi şi Onu Blog
Las timpul ce va curge şi faptele ce vor urma să spună tot ce inima mea simte în acest moment. Aş fi lăsat cuvintele să se aştearnă, dar oricât le-am ales, mi-au lăsat impresia că sună fals, că nu reuşesc să traducă nici tic-tac-ul inimii mele şi nici roşeaţa ce mi-a cuprins obrajii de emoţie …
Pingback: O PROPUNERE DE SOLIDARITATE, CATEVA ANUNTURI SI UN INCEPUT DE POVESTE « Hai ca se poate!
Shamanul si lupul cenusiu sfartecat…Hmmm…
Pe la noi, se dadea in bobi…
Pingback: 1989 vs. 2010. Trecut versus prezent! « joy
Pingback: Si aici sunt trandafiri - Elisa – gradina mea de vis