Etichete

, , , , , , , , , , ,

„Experimentul România” este pe cale să se înfăptuiască. Pus în operă de un derbedeu fără nimic sfânt, un golan fără scrupule, fără mamă şi fără tată, derbedeu care dirijează o armată de impostori în ale legii şi moralei, puşi pe rapt şi distrugere. Suntem săraci, dezbinaţi, epuizaţi, încărcaţi de ură şi clătinaţi de nesiguranţă. Trăim pe nisipurile mişcătoare ale zilei, nu ştim ce va fi mâine şi suntem siguri că nimic bun nu se poate întâmpla. Ne-am convins în aceşti 7 ani de hărţuire şi spoliere, de umilire şi distrugere că nimic bun nu ne aşteaptă. În fiecare zi ne este spulberat un drept fundamental. Dreptul la viaţă. Într-un regim de exterminare sistematică şi programată ce reprezintă dreptul la viaţă? Dreptul la muncă. Dreptul la muncă într-un regim neosclavagist? Să fim serioşi. Dreptul la educaţie? Cu Funebriu ministru? Haida, de!

Nu avem drepturi cetăţeneşti şi cred că nici drepturi naturale nu mai avem. Suntem la latitudinea şi hachiţele acestei armate portocalii condusă de un individ care urăşte poporul român şi România sau are ordine clare să decimeze poporul şi să transforme România în teren viran şi s-o scoată la mezat când va deveni insolvabilă.

Pentru înfăptuirea acestui plan s-au învălmăşit mai întâi valorile. Intelectualii – atâţia câţi or fi fost – au fost ademeniţi cu câteva mărgele colorate şi apoi compromişi. Peste tot, în toate sistemele, valorile au fost înlocuite cu lipitori de afişe şi cărători de servietă – evident uşor de manipulat şi de controlat -, corupţi, şantajabili  şi docili.  Astfel, s-au creat pârghiile şi mijloacele pentru a pune în operă orice măsură, oricât de aberantă.

Apoi s-a trecut în forţă la distrugerea reperelor. În ce crede poporul român? În Biserică şi în Armată, în primul rând. S-a trecut la compromiterea reprezentanţilor bisericii (şi încă mai urmează) şi în demonetizarea şi vânzolirea Armatei prin trucul recalculării pensiilor militare – din care nu se economiseşte nimic.

Arestarea preventivă a unui lider local PSD, arestare anunţată cu anticipaţie de către Traian Băsescu la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei de la Strasbourg este prima za a unui lanţ cu care-şi vânează Băsescu oponenţii politici sau chiar acoliţii care-l deranjează sau îi nesocotesc ordinele.

O idee năstruşnică i-a surâs în întunericul umed în care-şi petrece ceasurile de reverie. Şi, pentru punerea în operă a acestei idei (obsesive, dealtfel, pentru că e constant doar în ură) a apelat la unealta lui predilectă. Unealta s-a şi executat. Ea se numeşte Monica Macovei şi, în 31 ianuarie, acordă un interviu „regizat” ziarului România liberă (ce ironie!), interviu în care insistă asupra modificării Codului Penal (asumat de către guvern şi aflat la latitudinea acestuia) în sensul că termenul de prescriere pentru unele fapte penale ar trebui abolit. Interviul este „întărit” mai apoi printr-o dezbatere. În sprijinul acestei ipoteze de lucru, prin media a fost vânturat cazul unui nefericit care a fost incriminat şi condamnat pentru o faptă pe care n-a comis-o iar adevăratul făptuitor a beneficiat de avantajul prescrierii faptei. Ca să mistificăm şi să ne justificăm ticăloşia şi interesul, folosim un exemplu înduioşător, nu-i aşa?

Adevărata „ţintă” a acestui demers pare, însă, alta. La întâlnirea perfect constituţională a prezidentelui cu partidul drag inimii lui – dacă l-am putea bănui că are una – le-a ordonat să o sprijine pe unealta Monica în demersurile ei.

Să trăim bine şi să vedem dacă au curajul. Habar n-au pe ce butoi cu pulbere stau, cât de nemulţumiţi sunt aparent docilii oameni.  Şi că le lipseşte doar scânteia pentru a exploda şi a-i sfârteca pe toţi aceşti netrebnici care sunt de acord să-şi alăture vieţile (şi să le rişte) cu acest scelerat care e pus doar pe crimă jaf şi trădare. Înaltă trădare.

Suntem aproape toţi la limita răbdării, la limita limitelor. Mai avem puţin până când nu vom mai avea nimic de pierdut. Iar cei care nu mai au nimic de pierdut sunt de neoprit. Fără frică! Fără milă! Cine nu ştie cum arată o mulţime dezlănţuită, sau cine a uitat cum arată o mulţime dezlănţuită şi ostilă să continue inconştient că susţinerea acestor criminali care, după ce ne-au devalizat ţara, după ce au pus mâna prin rapt şi şmecherie pe bogăţiile ei, ne sfidează cu legile lor şi vor să ne ucidă bunicii, vor să ne extermine părinţii, vor să facă experimente cu copiii noştri şi să vândă ce-a mai rămas din pământurile noastre! Există în ţara aceasta a noastră, încă mai există, destui oameni care cred în valorile perene ale lumii: Normalitate, Înţelepciune, Bunătate. Care cred şi sunt capabili să renască România. Chiar aşa cum se află ea acum, în cenuşă. Pe aceia umblă să-i vâneze şi să-i ucidă acest scelerat cu mâinile scăldate în sângele atâtor nevinovaţi, morţi la netimp din pricina regimului lui de exterminare instaurat în România.

Să nu cutezaţi, mişeilor! Să nu cutezi, mişelule!

Bibliografie: Gheorghe Constantin, Victor Ciutacu, Dan Andronic, Dan Voiculescu, Moshe si MordechaiAdrian Năstase, România liberă,
Mediafax, Agerpres, Realitatea tv, Adevărul, Jurnalul naţional, BBC, CNN, Euronews, A.P.C.E..

Contra-pinguri şi reverenţe pentru: Teo Negură, George ŞerbanGabriela Elena, Năbădăiosul, Cristian Dima, Nea Costache, Gabitzu, Mirela PeteCaius, Link-Ping, Noaptebunăcopii, Zinnaida, Ioan UscaMircea Suman, Alegerea Sophiei, Gabriellajoy, Anamaria DeleanuMihaela Man, G1b2i3, SupravieţuitorRăzvan RiderRebusache, Răzvanrc, Dumitru Agachi, Gând licitat, Ioan Sorin Usca, Andi Bob, World of Solitaire, Domnul NimeniSimion Cristian, Alexandru Marin, Ana Vero, Cosmin Ştefănescu, Munteanul, Ştiruţe, Mihai Likar, Michaelas’blog, Motanul filozof, Octavia Sandu, Simona Ionescu, Theodora0303, Cella, Elisa – Grădina mea de vis, Taclale cu Paul, Cammely, Flagellus, Bogdan Onin.