Etichete

, ,

sursa foto

Am parafrazat titlul acestui film datorită onomasticii personajului. Pentru că, altfel, nu poate fi vorba de moarte. Doar de una simbolică. Odată cu mazilirea lui Sebastian de la cârma Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei sociale, în politica noastră s-a declanşat războiul Băsescu-PD-L.

N-ar fi primul partid pe care-l dinamitează vajnicul nostru conducător de flotile imaginare. Dacă vă uitaţi puţin în biografia dumnealui, veţi vedea cum a pus umărul la debarcarea aproape a tuturor guvernelor, din 1991 până astăzi. Ba cu o garnitură de tren pusă la dispoziţia minerilor (pe când era ministrul Transporturilor) împingând guvernul Roman spre demisie, ba cu o negociere pe şest care-a dus la debarcarea lui Ciorbea, mai cu un machiavelâc (tot de la Transporturi) semnând capitularea guvernului Radu Vasile, apoi cu o lovitură în ficatul lui „dragă Stolo”, iată că am ajuns la executarea PD-L-ului, executare care se va oficia sub ochii noştri.

Nu cred că trebuie să vedem în demiterea lui Sebastian Lăzăroiu, operată la nervi de dl. Boc and company, sfârşitul carierei politice a acestui personaj consistent şi bine instruit. Rolul lui la Ministerul Muncii, unde-a fost trimis cu dedicaţie de tartorele lui, nu a fost acela de a înţelege şi dirija uriaşele probleme sociale din România de astăzi. A făcut doar un pas în lateral, pentru a fi văzut mai bine şi apoi a deschis şi întreţinut un conflict cu diriguitorii guvernului pentru a-i determina să-l arunce pe scări şi astfel să devină victimă. Fără acest scenariu, ne-am fi amuzat, în continuare, de micile critici nevinovate pe care Lăzăroiu, situat cu un picior în PD-L şi cu capul în curtea Cotroceniului, le-ar fi adresat partidului. Şi nimic altceva nu s-ar fi întâmplat.

Alta este, însă, gândirea băsească şi, pentru punerea ei în operă, a fost nevoie de acest pion aruncat aparent aiurea la sacrificiu. În timp ce noi ne uităm la mişcările pionilor şi nebunilor încoace şi-ncolo, la adăpostul penumbrei, regina îşi consolidează poziţia. Ştirea precum că Mişcarea Populară a Ioanei Băsescu s-a înregistrat la OSIM  a trecut aproape neobservată. Cum să ni se pară important un gest inocent al fiicei prezidenţiale cea blajină şi drăgălaşă? De la înregistrarea mărcii până la constituirea unui partid e un pas foarte mic. El va urma, vom asista cu toţii, amuzaţi şi dezarmaţi:  ce poate să facă o „fătucă”, fie ea şi de os prezidenţial, cu un partid aflat la debut? Veţi vedea. Mişcarea Populară – noua formaţiune politică năşită de Băsescu Traian, va înghiţi toţi nemulţumiţii din PD-L, toţi cei scârbiţi sau dezamăgiţi de guvernarea ineptă şi bâlbâită a lui Boc (şi ce s-au mai luptat ei pentru preşedinţia unui partid ce va deveni leş). Naşterea Mişcării Populare reprezintă o nouă brănduire a Dreptei – de data aceasta a Dreptei veritabile cu accente româneşti ale cărei principii le-a enunţat deja Lăzăroiu. Stat social zero, asistenţă socială zero, bătrânii trebuie euthanasiaţi, statul trebuie privatizat. Mai multe idei ale Noii Drepte (pardon, Mişcării Populare) găsiţi aici.

###

Vă doresc o săptămână fără evenimente nefaste: Ioan Usca, Filumenista, Filumenie, Proliteratura, Clipe de Cluj, Schtiel, Vizualw, Sibiu.net, Teo Negură, Atitudini, Scurtul, Shayna, Inelul lui Gyges, Rokssana, Mirela Pete, Zinnaida, Gabriela Elena, Andi Bob, Roxana Iordache, Pe surse.