Nu suntem singurele fiinţe inteligente din univers. Dar, negreşit, suntem unele dintre cele inevoluate. Iară noi, cei agăţaţi de Paralela 45°, suntem cu totul şi cu totul atipici.

Altfel cum s-ar explica lipsa  noastră de respect pentru orice? Pentru istorie şi viaţă bunăoară. S-au înroşit microfoanele talk show-urilor din pricina argumentelor pro şi contra discursului Regelul Mihai în Parlament. De ce? Pentru că nu vrea Băsescu. Nu vrea şi pace. Pe partea cealaltă a balansoarului, toată lumea toarnă şi răstoarnă argumente. Prostia trage întotdeauna mai greu când e însoţită de obsesii, poţi să-i contrapui şi un munte.

În timp ce aleşii noştri, cei pe care noi, în inocenţa noastră îi tot votăm pentru ca ei să ne dirijeze viaţa înspre noi culmi de progres, se plictiseau sau se contraziceau asupra noului Minister al galoşilor de mătase care va aduna banii europeni pe făraş şi ni-i va vărsa pe prispă, domnul George Scripcaru şi-a evidenţiat tricepşii. În faţa cui? A Opoziţiei cele vocale (la televiziuni) dar flasce în realitate. Sau interesate. Ştiu că nu vă zic o noutate, că în politica noastră nu există Putere şi Opoziţie, doar o mare horă prietenească în jurul unei grămezi de bani care e reprezentată de bugetul nostru. În timpul dansului, cu o clipire complice din ochi, se operează frăţeasca împărţeală.

Cred că aceasta este cauza principală a apatiei noastre. A scârbei pe care ne-o inspiră politica. A blazării şi a lipsei de speranţă. Pentru că nu vedem niciun Om, niciun politician care să iubească oamenii şi să-i pese de ei. Nu există niciun partid a cărui politică să fie dedicată oamenilor. Sunt „ei de ei” cum zice vecina mea cea înţeleaptă, de la ţară.

„Ei de ei” şi „noi de noi”, numai că ei ajung „ei de ei” după ce îi votăm noi. Dacă niciun cetăţean nu s-ar prezenta la urne, cum ar fi? S-ar vota ei între ei, clasa lor de şnapani, hoţi, caracude şi îmbuibaţi rupţi de realitate, nu-i aşa? Ce-ar fi să ne mobilizăm şi să nu mai mergem la vot, la următoarele alegeri? Cine o să-i voteze? Morţii din listele electorale, expaţii care n-au nici cea mai mică legătură cu România, fiind şi ei preocupaţi de supravieţuire pe unde s-or afla?

La ceas de seară, Încrucişătorul de la Anvers a ieşit la o baie pe sticlă. Să-i ameninţe pe partinicii proprii că le pregăteşte o Mişcare Populară, dacă nu-l ascultă. Să se spele pe mâini de Lăzăroiu (haida-de! – ce deştept o fi el şi ce proşti ne crede pe noi) şi să vestească schimbarea membrilor cabinetului. Despre ruşi, numai de bine, noi suntem pregătiţi şi de un război cu ei, la o adică. Avem prăştii sau putem să le confecţionăm, aluni or fi că n-au masă lemnoasă mare, au scăpat de exodul buştenilor. Am aflat astfel că doar cei care muncesc în mediul privat produc plusvaloare. Cei care lucrează la Stat sunt asistaţi sociali şi ei. Şi iar am aflat că sunt prea mulţi pensionari. Pensionari care au cotizat 30, 35 sau 40 de ani, în fiecare lună cu 30 la sută din salariu. Unde sunt banii pe care oamenii aceştia, părinţii, bunicii, vecinii, unchii şi mătuşile, cei care ne-au crescut şi ne-au făcut oameni – pentru ca noi să le dorim acum moartea pentru că aşa zice Băsescu – unde sunt banii pe care ei i-au depus la Asigurările Sociale ca să primească la bătrâneţe cuvenita pensie? De ce nimeni din Opoziţia noastră flască şi ineptă, penibilă şi neputincioasă nu întreabă unde sunt banii părinţilor şi bunicilor noştri? Nu cumva au fost şi sunt la rândul lor beneficiarii uriaşei hoţii şi spolieri? Şi, esenţa esenţei, trebuie neapărat să ne apucăm de minerit ca să ne scoatem din criza care va dura 4 ani după spusele oracolului de Zgubileşti.

Aveţi dreptate să vă fie scârbă şi să fiţi apatici şi blazaţi. Dar nu avem dreptul să ne urâm părinţii şi bunicii pentru că nişte ticăloşi – ajunşi în vârful grămezii pentru că noi i-am votat – joacă tontoroiul pe vieţile noastre. Cred că ar trebui să le cerem socoteală. Noi nu i-am trimis în Parlament să ne spună că nu pot, că n-au ce să facă. Dacă nu sunt în stare să se opună politicii de exterminare promovate de guvern şi de tartorele de la Cotroceni, să plece dracului acasă. Să-şi dea demisia.

###

Cum facem? : Atitudini, Ioan Usca, Stropi de Suflet, Shayna, Teo Negură, Schtiel, Vizualw, G1b2i3, Raza mea de soare, Gazeta de perete, Andi Bob.

Recomandare: Victor Roncea