Adresa acestui articol este http://active.info.ms/?a=articles&p=439

Traderul independent Alessio Rastani, prezent într-un interviu la BBC, a declarat în direct că, in fiecare seară, când merge la culcare, viseaza la o nouă recesiune.

Felul în care Rastani a dat glas unui adevăr cunoscut de toţi specialiştii în finanţe şi nu numai, şi anume că tocmai atunci când pieţele îşi pierd echilibrul se fac cei mai mulţi bani, a fost direct şi a avut acelaşi efect ca un duş cu apă rece: „Suntem cu toţii rămaşi cu gura căscată, dar vă mulţumim pentru sinceritate”, a reuşit să răspundă într-un târziu prezentatoarea de la BBC News.

„A crede că guvernele pot rezolva situaţia actuală este doar o speranţă. Guvernele nu comandă lumea. Goldman Sachs comandă lumea”, a declarat traderul, referindu-se la una din cele mai importante bănci de afaceri din lume.

„Ceea ce vreau să spun oamenilor este: pregatiţi-vă, în mai puţin de 12 luni, economiile voastre sau pensia privată ar putea să dispară cu desăvârşire. Treaba noastră, a brokerilor, este să facem bani. Nu ne interesează ce anume poate însănătoşi economia”, a ţinut el să lanseze un avertisment general.

Adevărurile spuse de Rastani au avut un efect de furtună pe internet: imediat au apărut sute de mesaje de la multe persoane care îi mulţumesc pentru că, „în sfârşit, cineva a spus adevărul”.

Pe de altă parte, mass-media oficială a început să despice firul în patru cu privire la originile acestui tânăr şi la pregătirea sa în domeniul finanţelor, fără să ajungă însă la descoperirea vreunui farsor pus pe şotii, ci a unui italo-iranian, crescut la Londra, cu părinţi în Statele Unite şi cu ceva vreme petrecută în Italia.

Un trader independent cu patalama de MBA – pe care unii s-au grăbit să-l numească „psihopat”, sau „fals om bun” – un broker fără mască, fără filtre, pe scurt, unul care s-ar putea chiar să zică adevărul.

Cred că nu sunt străini de această realitate: Gheorghe Constantin, Ioan Usca, Raza mea de soare, Zamfir Pop, Filumenie, Blogulise, Atitudini, Onu, Rokssana, Dana Pătrănoiu, Teo Negură, Shayna, Zinnaida, -X-, G1b2i3, Max Peter, Schtiel, Vizualw, Mirela Pete, Supravieţuitor, Stropi de suflet, Andi Bob.