Etichete

, , , ,

Cred că nicio guvernare n-a reuşit cum a reuşit „Alianţa NU României” (PD-L, UNPR, UDMR, Minorităţi – altele decât cea maghiară) să ne dezvolte abilităţile de a citi în declaraţii, să ne determine să fim mereu în alertă. Pentru că ei sunt puşi mereu pe furat chiar şi din piatră seacă.

Un nou tun se prefigurează în orizontul acestei ierni complicate. Mană cerească pentru „băieţii deştepţi din energie”, şvaiţer în bugetele noastre şi-aşa ferfeniţă. Din declaraţiile oficialilor şi ale vorbitorilor de la firmele private, la debutul viscolului, România avea înmagazinate în depozite, 1,8 mld. de metri cubi. Adică, 1 800 000 000 000. Consumul zilnic intern este, în medie, de 60 de milioane ( 60 000 000) de metri cubi.

Facem o împărţire simplă: 1 800 000 000 mc: 60 000 000 mc = 30 zile.

Gorniştii de pe la firmele de gaz şi mai ales cei din distinsele noastre autorităţi care reglementeză şi dereglementează, care stabilesc şi analizează au început să ţipe mai în surdină, mai acut, cum că nu avem gaze destule şi suntem nevoiţi (ei sunt nevoiţi) să importăm, evident, la preţul pieţei.

Gazul din depozit (gazul intern) se tarifează la preţul de cca. 170 euro/ 1000 mc, cam 870 de lei noi mia de metri cubi. Gazul importat costa aproximativ 540 de euro/ mia de metri cubi. 540 x 4,40 = 2216 roni.

Asistăm la o şmecherie simplă, de bişniţar rudimentar. Este şi simplu şi eficient. Pentru firmele care distribuie gaz în România. Pentru noi, dependenţi de acest produs care, iată, a devenit de lux, nu e decât o altă împovărare.

Sigur, vine primăvara şi urmează să ne facem deconturile cu actuala putere care ne crede proşti, ne dispreţuieşte, încearcă să ne îmbrobodească şi e foarte şocată că nu stăm dracului la locurile noastre. Pentru ei nu suntem decât nişte handicapaţi mintal care nici măcar nu au voie să-şi ridice privirea din pământ şi să caute să înţeleagă şmecheriile şi hoţia care au dus România în pragul prăpastiei. Ei cred că vom înghiţi în continuare găluştile pe care ni le servesc, fără să crâcnim. Pentru că suntem nişte slăbănogi. Cred că vor asista la o minune şi la o revelaţie, numai să se topească nămeţii. Nu vor putea izola Bucureştiul la nesfârşit. Şi atunci, puterea portocalie va asista la miracolul vindecării slăbănogului. Care va umbla pe străzi după acest monstru inform şi cu cap de găină.

Îl rog pe domnul deputat Iulian Iancu să ne desluşească avatarurile costurilor gazului. Rog, de asemenea, televiziunile să mai lase analiza zăpezii şi chiciurei şi să se ocupe de problemele serioase ale realităţii de a fi român într-o ţară condusă de şnapani şi ticăloşi.

Pe aceiaşi temă: Regimul Băsescu cedează gratis combinatele energetice.