Etichete

, , , , , , , ,

Băsescu, politicianul Băsescu, a lăsat în urma sa un lung şir de cadavre politice sau de mutilaţi. Nu îi mai înşir, carierei dumnealui de 22 de ani în politică i s-a adăugat o panoplie a foştilor prim-miniştri şi miniştri din varii regimuri, începând cu Petre Român şi terminând cu Boc.

Două „trofee” au refuzat să stea ţintuite în lemnul crud: Adrian Năstase şi Ion Iliescu. Pe Adrian Năstase îl ţine în stand by cu făcăturile de dosare politice ale slugoiului Morar (care va fi defenestrat şi el, într-o zi). Ion Iliescu îi scapă. Este singurul lui adversar redutabil, de aici şi virulenţa atacurilor care, toate, poartă un nume şi au o singură ţintă: Ion Iliescu. Restul nu-l interesează, sunt cantităţi neglijabile. N luat de câte 3.

Băsescu nu i-a dat demisia lui Boc pentru că asta clamează demonstranţii. Puţin îi pasă lui de nemulţumirea generală a românilor. Boc pierdea capital politic pentru PD-L, reprezenta hemofilia acestui partid cu sânge portocaliu.

Astfel, a căutat un alt pion de sacrificiu. Şi l-a găsit. Mihai Răzvan Ungureanu (MRU). Are coeficient de figură. Are frază, are verb. E un fel de tehnocrat. Este un afiş cu tuşe clare şi expresive. În spatele afişului, se vor regrupa, gureşi şi refrişaţi, inveteraţii  în hoţii: Elena Udrea, Anca Boagiu, Sulfina, Kelemen, Funeraliu, Marko, generalul Izmană.

Dacă Parlamentul va înghiţi această doză de otravă verzuliu – portocalie învelită în staniolul serviciilor de spionaj externe, rămâne de văzut. Oricum, chiar dacă acest guvern va primi votul de învestitură, el nu va putea funcţiona, nu va putea trece legi, nici măcar „mărirea” cu 5% a salariilor şi pensiilor pe care ne-o tot flutură. Pentru că Puterea nu are majoritate în Senat! Un guvern are nevoie de o susţinere majoritară în parlament pentru a funcţiona.

De câteva zile, amuşinând dâra de sânge proaspăt pe care o slobozeşte Boc din jugulară, a apărut la televiziuni un personaj afabil, un pedelist raţional, iar moderatorii sunt uzi de plăcere că au un conlocutor, fie el şi pedelist, logic şi îndemânatic la vorbă, uşor provincial. Sigur, între toate personajele politice pe care le-a ivit Banatul de Munte, Sorin Frunzăverde este maximumul pe care această regiune îl putea da. Educat, cu lecturi, viclean, carismatic pe alocuri, un principe luminat. Chiar aşa a şi ajuns Caraş-Severinul – ţinut de poveste -, posesiunea unui despot luminat slujit cu credinţă şi obedienţă de vasalii mai mici sau mai mari. În cercul vasalilor intră şi preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă – câştigătorul unui concurs de împrejurări meşterite de Ioan Talpeş, în 2005. Sub distinsa oblăduire a principelui luminat Sorin Frunzăverde, s-a închis şi dezmembrat Fabrica de Armament de la Reşiţa (IMR), s-a privatizat şi s-a distrus întreprinderea fanion a industriei constructoare de maşini, UCMR – cu o istorie de 241 de ani! -, au dispărut 22 000 (douăzeci şi două de mii) de locuri de muncă (11 000 la UCMR, 3000 la CSR – Combinatul Siderurgic Reşiţa şi 3000 la IMR). Sub luminata dumnealui ocârmuire s-a prăsit un nou regn în administraţie, asupra căruia nu insist aici, pentru că s-a înconjurat doar de oameni inferiori, din dorinţa de a străluci şi de a fi adulat.

Domnul Frunzăverde şi-a început campania pentru preşedinţia PD-L. Aceasta este cheia declaraţiilor lui recente: „5% la salarii”, „Fără Udrea în Guvern”. Boc se clatină şi se va prăbuşi în curând. Şi, ghici ghicitoarea mea, cine locul i-l va lua?

Poate nici nu-i aşa de rău că domnul Sorin Frunzăverde – un despot luminat – să devină preşedinte al PD-L-ului. Asta va însemna că părăseşte judeţul! E şi în logica lucrurilor, pentru că dumnealui a decis, într-o zi, ca PD-ul de atunci să părăsească Internaţionala Socialistă şi să se afilieze Partidului Popularilor Europeni. Domnul Frunzăverde vorbeşte, senin, despre malversaţiunile administraţiei PSD deşi dumnealui a fost, între 2000 şi 2004, într-un soi de şomaj. Tocmai dumnealui care, în 2003, înspăimântat că PD-ul ajunsese la 8% în sondaje, a negociat cu Adrian Năstase să treacă împreună cu întreaga organizaţie PD Caraş-Severin, la PSD. Contra funcţiei de ministru al Apărării.  Norocul dumnealui a fost că Ilie Mustăcilă, preşedintele CJ de atunci, a fost mai iute de picior şi i-a luat-o înainte cu tot cu primari şi cu tot cu organizaţii.

Îi dorim succes în alegerile interne din PD-L! L-am ruga să ne lase cu critica „mafiei PSD”, nu e cuşer să vorbeşti de funie în casa spânzuratului. Întreaga administraţie şi tot ce înseamnă firmă, afacere, lemn, piatră, aer, vânt, zăpadă, apă, lac, pământ, vămi, fotbal, handbal, fier vechi  în Caraş-Severin poartă o singură pecete: „Frunzăverde”. Am propune chiar ca denumirea judeţului să fie preschimbată în „Judeţul Caraş – Sorin”, pentru conformitate.

P.S. O întrebare pentru dl. Victor Ponta: amanuntul că dumneavoastră veţi fi naşul de cununie al fiicei domnului deputat Ion Mocioalcă are ca scop propasirea organizaţiei PSD Caraş-Severin?

Pinguri: Sibilla, Ela Roseni, Almanahe, Schtiel, Eexergy, Raza mea de soare, Teo Negură, Atitudini, Mirela Pete, Gabriela Elena, VizualW, Ioan Usca, Motanul filozof, Rokssana, Max Peter, G1b2i3, Blogulise, Zamfir Pop, Nea Costache, Shayna.

O menţiune specială Antenei 3 care l-a invitat aseară pe deputatul Iulian Iancu. Mulţumim!