Etichete

, , , , , , , , , , ,

Domnul Basescu s-a suparat rau pe popor. Sigur, motivele lui sunt intemeiate si obiective – dumnealui mai beneficiaza de 8% incredere din partea cetatenilor. Totusi, cand ai o treime din teritoriu calamitata, eu cred ca trebuie s-o lasi mai moale cu supararea. Domnul Basescu s-a dus la Sinaia, sa se traga cu snowmobilu’ in timp ce 100 000 de oameni sunt sinistrati. L-a lasat pe scolarul sarguincios sa se lupte cu nametii. Daca poporul n-a vrut-o ministru pe doamna Udrea, n-are decat sa crape dracului sub zapada.

Daca mai aveam vreo indoiala ca presedintele Romaniei e iresponsabil (mai aveam) si ca uraste romanii din toti rarunchii, acum m-am lamurit. Parafrazand expresia lui Lapusneanu, Basescu zice: „Daca nu ma vreti, n-aveti decat sa crapati!”. Un alt motiv pentru care presedintele tuturor roman’lor ne-a aratat dosul poate fi acela ca oamenii aflati sub zapezi sunt pesedisti. Un motiv in plus sa-i lase sa inghete sau sa moara de foame.

Putea, domnul presedinte Traian Basescu – cel cu statul minimal si reforma institutiilor statului (uite ca i-a reusit!) – sa organizeze la Cotroceni un comitet de urgenta, ca-ntr-o stare de urgenta. Dumnealui a preferat sa-si puna palma-n cur si sa-i lase pe imberbii abia numiti sa se descurce, cand acestia nu cunosc nici procedurile, nici autoritatile si nici niste mari manageri nu s-au dovedit a fi pana acum.

Era nevoie de activarea unui numar de urgenta gratuit – altul decat 112, care e supra-aglomerat – facut public prin toate mijloacele de comunicare, unde niste operatori sa culeaga date din teritoriu. Ma asteptam ca in locul unde-a aterizat Ungureanu cu suita, sa existe o harta a zonei, pe care sa fie marcate in detaliu zonele calamitate. Primul ministru, ministrul administratiei si internelor si cel a armatei au rostit niste discursuri seci, ieftine, de angajament – ca-n operativele PCR. „O sa facem, o sa dregem, intervenim, ne vom aduce aportul, vom pune la dispozitie”. Bla, bla, bla.

De cand s-a oprit viscolul, trebuia dispusa rechizitia snowmobilelor si a altor mijloace care se pot deplasa pe zapada, pentru a se putea ajunge la sinistrati.

Gestul domnului Basescu este de un cinism gretos. El exprima clar faptul ca a primit ordin sa-l „demisioneze” pe Boc si sa-l desemneze pe Mihai – Razvan Ungureanu impotriva vointei lui si a partidului mult-iubit.  Facand-o pe suparatul, a intors spatele tuturor. Il invitam sa prelungeasca aceasta suparare a vacarului pe sat cu o demisie. E doar o formalitate, pentru ca Basescu a demisionat demult din demnitatea si prerogativele unui presedinte.

P.S. In aceste doua luni de iarna, Dumnezeul romanilor  s-a numit Alah. Datorita SMURD-ului infiintat si condus de Raed Arafat, o data, romanii si-au redobandit spiritul civic si, a doua, au fost salvate 60 de vieti din nameti. Sigur, s-au pierdut, oficial, 57.

Secretomania guvernului exact asta acopera: probabil numarul mortilor sub zapezi este cu mult mai mare si administratia a gasit cu cale sa ascunda publicului aceasta realitate. Din ce motive?

Update: Premierul cel studios si-a dat examenul de maturitate. Acum suntem convinsi ca e de dreapta.

Intrebare: Cunoaste cineva vreun deputat sau senator PSD sau PNL din judetele calamitate? Poate sa ne explice vreun reprezentant al Opozitie de ce n-au facut nici macar o declaratie? Oare nu cumva e vorba tot de cinism? De felul: „Lasa-i dracu pe astia de la Putere sa-si rupa gatul!”

 

Recomandari:  Ela Roseni, Filumenie, FlorinaGabriela Elena, Lili, Mirela Pete, Ulise, Zamfir Pop, Ioan Usca.