Nu mă interesează Valentine’s Day nici cât declaraţiile domnului Drăgoi. Este o sărbătoare – surogat, comercială, fără nicio legătură cu ethosul românesc.

Mă interesează, însă, maşinaţiunile Traianului cu scop de a-şi proteja „băieţii deştepţi din energie”. Ştim, din dosarul ALRO că el este lobbystul principal al celor care cumpără energie ieftină de la stat, de la Hidroelectrica, pentru a o exporta şi a face profit.

Construcţia de hidrocentrale şi microhidrocentrale (MHC) în România a reprezentat un efort absolut eroic. Şi al ingineriei, şi al spionajului şi al oamenilor care au contribuit efectiv cu forţa lor de muncă. Eroic a fost şi efortul de întreţinere a acestor obiective strategice ale economiei naţionale. Gândiţi-vă ce se întâmplă dacă se întrerupe furnizarea energiei electrice într-un oraş ca Bucureştiul. De la comunicaţii la furnizarea apei, la încălzire, la prepararea hranei, toate depind de electricitate. Viaţa, în atari condiţii, ar deveni supravieţuire. Iar oamenii, în situaţii limită, devin imprevizibili.

Avem, în România, aproximativ 400 de hidrocentrale şi, cred, 200 de microhidrocentrale, pe cursuri mai mici. Construite de regimul comunist, să fim bine înţeleşi. Obiectivul noului amalgam de slugi ai asasinilor economici instalaţi la guvern este să privatizeze acest domeniu strategic. Aşa scrie în directiva FMI. Şi aşa vor face, pentru că acesta este rolul lor. Sau măcar vor încerca. Traian Băsescu a folosit ieri întâlnirea cu slugile din alianţa de guvernare pentru a le reaminti de ce susţin guvernul şi care sunt obiectivele.

Senatorul Valer Marian ne descrie, într-o postare, cine sunt noii mici trădători de neam şi de ţară. Şi îi adresează domnului prim-ministru Mihai – Răzvan Ungureanu câteva întrebări.

Deputatul PDL, nea Nicu Toader, cel care a afirmat că românii care au murit erau beţi, îşi cere scuze. Cui? Morţilor?

Îl rog pe domnul deputat Iulian Iancu să-şi deschidă un blog. Este absolut necesar ca expertiza dumnealui să aibă acces în spaţiul public, pentru că nu întotdeauna televiziunile pot prelua în timp util informaţiile pe care dumnealui le obţine şi nici nu pot explica suficient dedesubturile malversaţiunillor actualei puteri în  economia României.

Recomandări: Înzăpezire, Militarii îngheaţă la deszăpeziri, Shelters, Cup, Adele – Set fire to the rain, Ziarul lui Ipu, Calea Rugăciunii, Îţi doresc ce ţi-am dorit mai devreme, Intrarea liber-al-ă, Whithey Houston, Alături de oameni, A crăpat gerul, Pe chibrituri, A.C.T.A., O rază fugită din chaos lumesc, Thomas Moran.