„Nicio zi fără explozii şi incendii! pentru a dovedi eficienţa şi cooperarea instituţiilor de forţă!” – aşa ar trebui să sune planul secret al guvernului. Pentru că MăRUl otrăvit al lui Băsescu vine din servicii, mentalul colectiv nu poate fi oprit din mersul firesc prin albiile teoriei conspiraţiei. Mai ales când meandrele dezvăluirilor duc către Sorin Oprescu, luat acum în cuiul cătării de bolşevicii portocalii.

Ce înseamnă o explozie la momentul potrivit? (Victimele nici nu contează, cum nu contează cei 84 de morţi din pricina gerului, zăpezilor, inaccesibilităţii personalului medical). Înseamnă o temporizare a subiectelor fierbinţi ale zilei. Cele 3.2 mld. euro amânate sau sistate la plată de către CE. Satele uitate sub zăpezi. Heirupismul guvernului care, cică, vrea să recupereze în 60 de zile 1.6 mld de euro din economia subterană, prin combaterea evaziunii fiscale. Afişele imbecile ale secretarului PD-L, Ioan Oltean, – un cretin pur-sânge (Cel care spunea despre demonstranţi că sunt hadicapaţi mintal) au fost considerate doar o ştiruică, când ele reflectă, la fel ca afirmaţia lui Mircea „Nea Nicu” Toader, o adevărată cultură a dialogului politic şi cetăţenesc.

Vin inundaţiile. Şi pentru un nespecialist este clar că uriaşa cantitate de zăpadă se va transforma în torente care vor îneca totul în calea lor. Conform planului dinainte stabilit, cetăţenii aflaţi în calea năboaielor vor fi lăsaţi în plata Domnului. Nu sunt productivi. Sunt o povară pentru buget. Nu contează pentru băieţii îmbrăcaţi în costume de 3000 de euro, care au ca sarcină să reducă „şeptelul”, prin orice mijloace.

Condiţia de cetăţean român e cât se poate de precară.

Aş vrea să văd un „guvern din umbră” la vedere. Care să propună un alt proiect de guvernare, fără morţi şi sacrificii rituale, fără corupţie, fără traseism politic, fără şmenuieli şi fără pupeze implementate, pe criteriul „protectoratului”, în funcţii. Aş vrea să aud specialişti adevăraţi – dintre cei daţi la o parte şi uitaţi ostentativ – care să explice cum ar putea funcţiona cu adevărat statul român, ce ar trebui să  facă ministerele, cum ar trebui alcătuit bugetul şi cum am putea dezvolta România, cum aducem înapoi în ţară măcar un milion de români din cele trei împrăştiate prin Europa. Între hăul în care ne împinge actuala coaliţie de guvernare, lăsând cetăţenii de izbelişte din impostură, prostie sau chiar rea-credinţă  şi lamentările cinice şi ironice ale reprezentanţilor Opoziţie de prin studiourile TV, care sigur nu ştiu cum se trăieşte în România de astăzi cu un venit de 700 de roni pe lună şi nici măcar nu-şi pot imagina asta,  nu răsare nicio alternativă. Singura alternativă e Dumnezeu cu mila.

Nu e de-ajuns numai Iulian Iancu. Este enorm, este o gură de oxigen dar nu e de-ajuns. Dacă vreţi să ne convingeţi că într-adevăr vreţi binele României şi nu doar să ne smulgeţi votul, zidiţi în inerţie cum vă arătaţi, obligându-ne iar şi iar să alegem „răul mai mic”, trebuie să ne descrieţi măcar trei măsuri cu care vreţi să scoateţi România din şanţ, s-o aduceţi pe şine şi s-o mişcaţi măcar un metru mai în faţă.

Recomandări: Bosonul Higgs, Time 9, God’s colors, Poveste parfumată, Ninsoarea atârnă ca un giulgiu alb.