Etichete

, , , , , ,

Trăim în plină dictatură a Ministerului Public, pusă în operă de nişte conţopişti bine-plăcuţi feţei băsiste, care execută întocmai şi la timp ordinele Cotroceniului, şi pe cele subînţelese nu doar pe cele explicite.

Procurorul General al României este supărat pe avocaţi, pe doctori şi pe poliţişti! Păi avocaţii de aceea au şi apărut în societate, pentru a frâna eventuala demenţă a acuzatorilor şi pentru ca un om să fie apărat nu doar pus la zid. Ca să triumfe dreptatea. Iar medicii … ce să mai spunem? Sigur, în societatea lor n-ar trebui să existe decât băsişti care să le execute ordinele şi să aplaude. Şi CSM-iştii sunt supăraţi pe presă şi pe cei care îndrăznesc să aibă vreo opinie, oricare ar fi ea, în privinţa „cazului Năstase”. Le e frică să nu fie cumva influenţată justiţia. Păi aşa sunt de precari judecătorii încât îi poate influenţa o poză sau o frază?

E trist că de frică să nu fie cumva acuzaţi de părtinire, nici guvernanţii nu s-a grăbit să reclame abuzurile staliniste ale justiţiei. Încercând să pară „Mani Pulite”, această nouă Justiţie, ivită din subsolurile de la Hyperion, Spiru Haret sau pur şi simplu din bolgiile unui învăţământ tip copy-paste, se vede în postura de mare luptător împotriva corupţiei.  În fond nu sunt decât nişte actori care interpretează, temători, rolul şantajaţilor, al impostorilor şi al slugoilor, le tremură vocea şi, când nu sunt stăpâni pe argumente, devin agresivi verbal şi ţâfnoşi.

Sigur, mandatul trebuia executat cu orice preţ, nu-i aşa? Sau trebuia să fi fost executat dinainte. Orice om raţional din România care-l cunoaşte pe Adrian Năstase, putea să gândească că, pus în faţa iminenţei şi având  arme la îndemână, va recurge la gestul suprem. Har Domnului că nu i-a reuşit! Şi-aşa suntem ruşinea Universului, popor de criminali: pe Ceauşescu l-am împuşcat, acum îl omoram şi pe Năstase! Acesta este motivul pentru care armele nu i-au fost confiscate: Băsescu – şi alţii, desigur – miza pe acest final care-i scotea din luptă, definitiv, principalul adversar.

Toată această poveste nu e decât deschiderea unei campanii electorale murdare menite să facă lor corifeilor Dreptei: Neamţu cel hidos, Macoveica cea hâdă şi paranoică şi MRU-u cel şcolit. Cu arestarea lui Adrian Năstase înaintea aniversării. Cu aducerea lui la alt termen al altui proces, cu duba şi cătuşele, într-un spectacol televizat, plimbat ca ursul, în ziua lui de naştere.

Trăim într-un stat concentraţionar, unde se ascultă toate telefoanele şi unde te saltă duba DNA-ului fără să ai vreo vină. Vina ţi-o inventează ei. Poţi să fii şi mort, tot trebuie să fii „ridicat”.

Lupta politică nu se mai dă, acum, cu fraze, cu declaraţii şi proiecte, ci prin intermediul aparatului represiv.

Această săptămână a pus în evidenţă, a scos la lumină, mlaştina fetidă din minţile multor exprimători de opinii din online. Uluitor cât de multă ură şi câtă frustrare gestează în ei specimene de pe vax pulica şi alte forumuri. De comentatorii ziarelor nu vorbim, acolo-i o continuă vomă verzuie.

Nu mă aşteptam ca online-ul românesc să fie, totuşi, populat de atâţia agenţi. Cred că cheltuim 10% din PIB ca să plătim înjurători şi manipulatori de profesie. Această ură imundă nu se va stinge, evident şi nici nu va dispărea. Este tuşa proprie a regimului băsist şi îl va însoţi până în prăpastia spre care se îndreaptă. Ura n-a construit niciodată, nimic.

O Românie în bătaia vântului, fără conducători şi fără drum. Şi totuşi, peste Puterea lui Dumnezeu, nu trece nimeni.

Reclame