Etichete

, , ,

Sărman popor român! … În atâtea împrejurări vitrege ale istoriei ţi-ai dovedit uriaşa răbdare şi necontenita înţelepciune, lăsând să treacă, neridicând de jos sabia, ba chiar ţi-ai statuat o veritabilă filozofie a non-combatului drept ethos: „Capul ce se pleacă, sabia nu-l taie”.

Huni, pecenegi, cumani, vizigoţi, ostrogoţi, avari, romani, turci, greci, slavi, tătari au năvălit peste paşnica ta ţară şi i-au înhăţat bogăţiile, femeile, copiii.

Tot astfel se întâmplă şi astăzi, doar că mijloacele sunt sofisticate şi diplomatic justificate, alambicate şi prezentate de o media aflată în totală sclavie. Multinaţionalele ţi-au năruit industria, spolierea ţăranului a distrus agricultura, hoardele gulerelor albe ţi-au cerut să vinzi pe nimic, să-ţi înstrăinezi resursele, să-ţi defrişezi pădurile, să-ţi scoţi la mezat apa şi, mai ales să-ţi trimiţi în bejenie, în sclavie modernă, tinerii şi adulţii, plecaţi să sporească PIB-ul altor state. Acasă ţi-au rămas bătrânii – vânaţi prin toate mijloacele spre a fi decimaţi -, copiii, lăsaţi la voia întâmplării şi la mila soartei (pentru că nimănui nu-i pasă de ei) şi bolnavii – îndepărtaţi şi ei de mijloacele prin care ar putea să-şi lungească numărul zilelor.

România a devenit un lazaret în care se târăsc muribunzii, în care urlă de singurătate bătrânii cei neputincioşi şi în care copiii sunt prostituaţi şi îndemnaţi spre distrugere, droguri, sex şi promiscuitate încă de la cele mai fragede vârste.

Cei valizi, bucuroşi de plinătatea puterilor lor, trec înainte indiferenţi cu răceala fascistului cinic. „Ducă-se dracului cei neputincioşi, cei fără şansă, cei fără mijloace de a rezista! Să moară! Ce nevoie avem de bătrâni, de bolnavi şi de copii? De ce să educăm toţi nevolnicii? Doar cei viguroşi şi puternici să supravieţuiască!”

Acesta este mesajul subliminal al Noii Drepte, o adunătură de derbedei lipiţi de pulpana prezidenţială, fie ea şi suspendată. Peste turpitudinea instaurată şi multiplicată de regimul băsist în aceşti 8 ani de negare a oricărei valori şi de culpabilizare a oricărei entităţi care nu e de acord cu filozofia prostiei, a glumei groase, sexiste, a râgâitului şi băşitului în prime time, se adaugă interesul gregar – devenit explicit în ultima vreme – al Occidentului pentru păstrarea slugii preasupuse în fruntea României. S-au găsit tot felul de slugoi, feminini sau masculini, în engleză, germană sau altă limbă care să ne spună că nu-i adevărat ce trăim, doar ni se pare. Pentru că un întreg aparat de stat, diplomatic, cultural şi informativ le-a lins tălpile şi scuipatul în aceşti opt ani, au ajuns să-şi închipuie că întregul popor e unul de spinări încovoiate şi, eventual, decerebrat.

Nu există un bărbat de stat, în România. Nu există verticalitate. Ne-am topit şi diluat cu totul demnitatea, mereu atenţi, cu coada ochiului, la gesturile başibuzucilor de la Noua Poartă, fie ea din Europa sau de peste ocean. În orice democraţie de oriunde, ambasadorul Statelor Unite, mister Mark Gittenstein ar fi fost expulzat. Acesta e răspunsul firesc al imixtiunii impardonabile în politica noastră înternă. Dar nu are cine să-l dea. Noi nu dăm răspunsuri, noi facem sluj. Dansăm pe poante în baletul „Moartea lebedei”. Iar lebăda este, figurativ, chiar poporul român.

Cei care-şi închipuie că 7 milioane de cetăţeni vor accepta să fie călcaţi, pişaţi şi căcaţi pe cap de un ambasador obscur şi incult sau de câţiva inşi aflaţi în solda agenţiilor, inşi care vociferează isteric pe reţelele de socializare şi în gazete penibile, vor avea o surpriză. Poporul român nu poate fi ingorat, nu poate fi ucis, nu poate fi scos înafara istoriei.