Foto: Atitudini

Guvernul Boc e gâtuit de spaimă. „Guvernul Boc” dimpreună cu întreaga-i liotă de şmenari, gogomani şi tute. Pericolul decuplării de la bugetul cel repede aducător de averi şi bunăstare pentru „ei şi-ai lor” e iminent. Organizaţia PD-L de Iaşi dă semne evidente de nervozitate, a anunţat chiar dizolvarea şi bejenia spre alte partide cu „faţă umană”. Obligaţi să stăvilească exodul, PD-L-ul, prin liderii lui zonali, lansează mesaje optimiste. Într-o „intervenţie cu pedeliştii”, Lepidoptera Gheorghe, care scria mai anţărţ cu oile pe dealuri, anunţă sosirea unui transport de „kerosen” care va umple rezervoarele guvernului. Gheorghe Flutur se referea, subtil, la noul acord cu Banca Mondială în valoare de 1 miliard de euro, bani care vor sta la discreţia guvernului care va putea, astfel, să contracareze viteza organizaţiilor centrifuge. Eventual, dacă dimensiunea protestelor va creşte, vor arunca vreo câteva firimituri bugetarilor – care protestează la televizor pentru că le e frică de şefi – şi pensionarilor – care protestează în stradă pentru că nu mai au nimic de pierdut.

Ambasadorul Statelor Unite ale  Americii la Bucureşti, Mark Gittenstein, iese cu o declaraţie absolut şocantă, potrivită pentru Somalia sau Sudan, în niciun caz pentru un stat membru al UE. (A reproşat Opoziţia Unită declaraţiile d-lui ambasador?, că n-am auzit.)

Domnul Gutuvănştain (pronunţia autohtonă) a intervenit în repetate rânduri cu declaraţii foarte departe de eticheta diplomatică, amestecându-se în politica noastră şi-aşa precară şi mai ales în economie, el fiind interesat în special de domeniul energetic pe care-l doreşte privatizat (cu nişte firme pentru care practică lobby), de transporturi (lobby pentru Bechtel) şi de contractul de achiziţionare a avioanelor F16 în care este direct implicat cum titrează gurile rele.

Concluzia e cât se poate de transparentă. Banca Mondială împrumută un miliard de euro guvernului Boc, finanţând astfel perpetuarea în funcţie a Băsescului iar Băsescu şi Guvernul Boc vor practica parandărătul îndeplinindu-i dorinţele lui Gutuvănştain. Serviciu contra serviciu.

Repede coborâţi din fostele păduri ale Harghitei şi Covasnei răpuse de firizul lui Kereştoi, UDMR-iştii anunţă cu vocea a II-a că le-ar tihni nişte anticipate. Nu de alta, dar să n-apuce extremistul Tokeş să prindă cheag şi să le sufle de sub nas halca de voturi captive. Anticipatele s-ar putea organiza deodată cu alegerile locale, asta în funcţie de obiecţiunile Curţii Constituţionale, obiecţiuni ce vor fi stabilite după ce coaliţia la guvernare va bate palma şi va hotărî.

În aceiaşi logică a alegerilor anticipate organizate împreună cu alegerile locale se înscrie şi declaraţia gâtuită a deputatului de Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, care-a fost scos pe sticlă la Antena3 să reproducă din Frunză şi să pregătească astfel terenul mental al consumatorului de ştiri. Care va fi mulţumit că se organizează anticipate şi va pierde din vedere că le organizează tot PD-L-ul ce amarnic ştie să fure. Cine a crezut că-i vreun dizident plin de bune intenţii şi de obidă împotriva pedeleului, ori nu-l cunoaşte, ori îl supraestimează.

Despre discursul ambiguu şi fanfaron al lui Traian Băsescu nu sunt prea multe de adăugat. Nu e decât retorica bombastică a unui timid în faţa oglinzii, care taie, spânzură, trasează, combate şi înfierează, replică şi hotărăşte în baie, înveşmântat nu în virtuţi, cum clama Cicero, ci într-un banal prosop.

Viaţa României şade încolăcită ca un nod gordian. Poate că sforile se vor desface sub presiunea străzii, poate Opoziţia va deveni din ce în ce inspirată şi apropiată de viaţa reală a românilor oriunde s-ar afla ei şi va reuşi să insufle încredere şi entuziasm (ea însăşi pătimind de lipsa acestora, deocamdată) sau va apare un Alexandru netemător şi decis care va tăia cu gest hotărât nodul. Lupta e departe de a fi fost decisă.

Update: Sorin Frunzăverde declară că Boc este mandatat să negocieze cu FMI creşterea pensiiilor şi salariilor.

Cred că e timpul să ne reamintim:

 Menţiuni: Teo Negură, Ioan Usca, G1b2i3, Lorelei, Shayna, Motanul Încălţat, Cosmin Ştefănescu, Pluta cu paparude, Rokssana.