Etichete

, , , ,

Totul a început astă-iarnă. Întreaga familie s-a hotărât să plece pe munte, la ski.

De plecat, au plecat fără Veronica. Nicio salopetă n-o mai încăpea. Nici una, din 6 câte aveau. A rămas acasă să plângă şi să mănânce.

Cei trei s-au distrat pe cinste la ski. Au revenit duminica, pe înnoptate, jubilând. În uşă i-a întâmpinat, încercănată şi plânsă, Veronica – zugrăvirea disperării.

– Ai putea să nu mai bagi atâta-n tine! – mormăi Marcel şi trânti uşa.

– Sau, mai bine, ai putea să încerci nişte produse de slăbit – adăugă Iulia din vîrful buzelor. O colegă de-a mea a avut 87 de kile şi a folosit Slim & Fit timp de 6 luni şi acum zici că e top model, are 62.

– Da, bună idee! – se auzi vocea tatălui, prin uşă. Dintr-o balenă o să se transforme în câinele cu piele cutată, ăla, Shar-pei…

– Nu, tata, că slăbeşti progresiv. Sunt nişte pastile de slabit  preparate din plante; şi poţi să mănânci exact ca înainte.

– Nişte pastile care să-i stopeze apetitul, nu s-or fi inventat? Că, de fapt, asta e problema! Cu să te încapă hainele de anul trecut când ai pus pe tine juma’ de qintal?

Realitatea că Veronica se îngrăşase exagerat a fost doar un pretext pentru ca Marcel să se mute la iubita lui, o creatură filiformă ce se hrănea  doar cu frunze de Garcinia.

O vreme, depresivă şi puhăvită de plâns, Veronica urmă propriul tratament antistress: şuncă, brânză, ouă, ciorbe cu carne, sarmale, cotlete, şniţele. Lălâie şi neîngrijită, părea definitiv pierdută în orizontul propriilor proporţii uriaşe.

Toate depresiile au, însă, un final. Una dintre colegele de birou o luă, într-o zi, pe sus şi o duse la coafor. Chipul rotofei pe care i-l arăta oglinda, îngrijit şi aranjat, o încurajă. Nu era chiar cea mai hidoasă fiinţă din lume.

Ajunsă acasă, aruncă mâncarea din frigider la gunoi, cu satisfacţia unui nou început. Intră pe internet şi scrise la search: „pastile de slabit„. Găsi chiar şi un blog. Evident, la miezul nopţii, o lovi o foame apocaliptică. Comandă prin internet pastilele, descărcă şi un ghid şi adormi visând că are o siluetă de vis, că Marcel se întoarce acasă, pocăit, şi că Iulia şi Eduard îi fac cadou, de ziua ei, o rochie mulată care i se potriveşte turnată.

După 6 luni de tratament, este posibil ca visul să i se fi transformat în realitate.